Ból biodra
-
Jestem w 28 t.c. i od kilku dni bardzo boli mnie prawe biodro, nie wiem czy to ucisk macicy, czy jakiś nerw. A może to za mało wapna? Miałyście tak? Chodzić już dzis prawie nie mogę i nie wiem czy powinnam iść do ortopedy czy przeczekać
Urania lubi tę wiadomość
-
hej,
Ja jestem w 28 tc i mam ogromne bole miednicy i bioder. Nie moge lezec na bokach, ciezko mi spac bo ciagle musze sie przekrecac. A najlepiej mi w pozycji stojacej. Ide do lekarza w nastepnym tygodniu. Czytalam ze trzeba wykonywac cwiczenia ale jakie?
kotek bylas wkoncu u ortopedy? copowiedzial? -
Nie, wiesz co Urania w koncu przeszło mi samo...dziwne, ale poczekałam kilka dni, jadłam w tym czasie dużo wapnia (kefiry, jogurty, kakao etc.) i trochę odpoczęłam i jakos mi przeszło. Od tego czasu nie wróciło. Wiesz co może to miednica też się rozsuwa i stad takie bóle. Daj znać co powie Ci lekarz, jeśli się wybierzesz.
O ćwiczeniach nic nie słyszałam ja wręcz przeciwnie trochę odciążyłam to biodro, ale jeśli to faktycznie bół biodra z powodu rozchodzenia się miednicy do porodu to ćwiczenia pewnie pomogą. Powodzenia! -
Ja od 16 tc cierpię na ból, który normalnie zrzuciłabym na prawe biodro, ale z uwagi na wcześniejsze problemy ortopedyczne przypisuję stawowi krzyżowo-biodrowemu. Teraz jestem w 27 tc i odwiedziłam już mojego ortopedę - niestety dostałam wskazanie do rozwiązania ciąży przez cesarskie cięcie (ze względu na zespół stawu krzyżowo-biodrowego oraz wadę samego kręgosłupa, leczoną już od ok. 15 lat). Jestem troszkę załamana... bardzo liczyłam na poród drogami natury...Cuda się zdarzają - Kochamy Cię Syniu :-*
Nasz drugi Cud - Kropeczka :-*
31.03.2021 💔 6 tc [*]
09.05.2021 💔 6 tc [*] -
Hej dziewczyny, ja właśnie od kilku dni odczuwam bóle, zaczęło się od prawej pachwiny a teraz boli całe biodro i promieniuje do kręgosłupa
Może to być początek rwy kulszowej, podobno często się zdarza w ciąży, tyle, że ja myślałam, że bardziej w ostatnich tygodniach ciąży
Jak to nie rwa to nie mam pojęcia co, jutro mam wizytę to dopytam -
I mnie od jakiegoś czasu męczą bóle, ale nie mam wątpliwości, że to promieniuje od ucisku na kręgosłup, chociaż nie zawsze w okolicach kręgosłupa boli. Ból rozchodzi się na biodro, brzuch, plecy, ale mam taki punkt przy kręgosłupie, który jak ktoś mi w tym momencie bólu uciśnie, to aż syczę. Mąż próbuje to rozmasować delikatnie.
Cóż, lekarka powiedziała, że ucisk i gdy boli mam się kłaść. Nic więcej mi na to nie poradzi. -