ból kości łonowej/ spojenia łonowego
-
ja jestem w 29 t.c. i mam to samo.. martwię się troszkę bo ból się nasila i to dość mocno przy chodzeniu... do tego odczuwam ból w pachwinach, ból utrzymuje mi się od tygodnia.. a dopiero za 2 tyg mam wizytę więc na razie postanowiłam uważać i dużo leżeć.. jutro jadę do szkoły rodzenia to podpytam położną .. z tego co wiem dobrze to zgłosić lekarzowi bo jeśli dojdzie do rozchodzenia spojenia to może być niebezpiecznie.. i jest to wskazanie do cc. na pewno nie można tego zlekceważyć
-
No właśnie, też czytałam o tym rozejściu spojenia i brzmi to rzeczywiście nieciekawie. Ja póki co nie leżę i mało odpoczywam, bo strasznie mnie "nosi". Ciągle muszę coś robić. Ja też zauważyłam, że ból się nasila przy chodzeniu. Wizytę mam za 3 tygodnie, więc też szybko się nie dowiem co jest na rzeczy, ale uczucie nieprzyjemne:(
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 17:11
Maracuja -
byłam u lekarza i w moim przypadku jest wszystko ok. kość łonowa może boleć i niestety może bolec coraz częściej i nawet do końca ciąży. trzeba odpoczywac i tyle. Dla dzidzi nie jest groźne. jak spojenie rozejdzie się powyżej 1cm to wtedy potrzebna będzie cc ale narazie jest w normie i mam się tym nie martwić. po prostu poleżeć najlepiej na lewym boku i unikać wysiłku. a jak ból będzie nie do zniesienia to wziąść paracetamol.Szczerze przeleżałam cały dzień i przeszło jak narazie. pewnie znów wróci ale co zrobić- niektóre kobiety tak mają także chyba was nie pocieszyłam...
pozdrawiamniniacz -
ech... uroki pierwszej ciazy
bol spojenia to sprawa indywidualna ale dosyc czesta to zalezy chyba od tego jak ulozona jest dzidzia... i gdzie naciska... ja mialam w pierwszej ciazy i w drugiej... a o dziwo teraz nie miałam z czego sie ciesze bardzo bo to nieciekawa dolegliwosc aczkolwiek nie cos co powinno zaniepokoic -
Ja mam wizytę u ortopedy w piątek z powodu bólów spojenia.. niemniej jednak teraz byłam chora i przez tydz prawie leżałam w łóżku i ból jest znacznie mniejszy ... także dziewczyny sporo odpoczynku i będzie dobrze..
dobrze jednak nie lekceważyć tego problemu bo trochę poczytałam i można po porodzie leżeć z miesiąc na wyciągu... a to chyba najgorsza kara dla świeżo upieczonej mamusi
-