X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Bole glowy
Odpowiedz

Bole glowy

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kochane, obecnie jestem w 15tyg ciazy. To nie pierwszy raz kiedy przez tydzien (jak narazie) boli mnie glowa. Jest to straszny pulsujacy bol z tylu glowy, schodzacy az do odcinka szyjnego. W przeszlosci mialam stwierdzone na szybko jakies zwyrodnienia w tamtym odcinku i teraz podejzewam ze to przez nie mam te bole. Doslownie z kazdym ruchem glowy boli mnie w dodatku szyja z tylu.
    Jestem juz na skraju wytrzymania... zastanawiam sie nad ibupromem, gzies wyczytalam ze dawka do 600mg w 2trym. Jest 'nieszkodliwa' oczywiscie jesli bedzie brana doraznie. Wyje z bolu bo juz nie moge z tym wytrzymac, bardzo prosze o jakas porade.

10.09.2019 Marcel
  • Leira Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleczka94 wrote:
    Witam kochane, obecnie jestem w 15tyg ciazy. To nie pierwszy raz kiedy przez tydzien (jak narazie) boli mnie glowa. Jest to straszny pulsujacy bol z tylu glowy, schodzacy az do odcinka szyjnego. W przeszlosci mialam stwierdzone na szybko jakies zwyrodnienia w tamtym odcinku i teraz podejzewam ze to przez nie mam te bole. Doslownie z kazdym ruchem glowy boli mnie w dodatku szyja z tylu.
    Jestem juz na skraju wytrzymania... zastanawiam sie nad ibupromem, gzies wyczytalam ze dawka do 600mg w 2trym. Jest 'nieszkodliwa' oczywiscie jesli bedzie brana doraznie. Wyje z bolu bo juz nie moge z tym wytrzymac, bardzo prosze o jakas porade.

Odradzałabym Ci wszelkie leki przeciwbólowe. Może spróbuj udać się do fizjoterapeuty w związku z tymi bólami odcinka szyjnego?

sunshine03 lubi tę wiadomość

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2019, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2019, 06:54

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ