X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Borelioza w ciazy
Odpowiedz

Borelioza w ciazy

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Viki90 Nowa

Wysłany: 4 października 2024, 04:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety wyszedł mi pozytywny wynik boreliozy (test western blot). 5 tygodni temu ugryzł mnie kleszcz, nie pojawił się rumień ani żadne objawy. W trakcie badań poprosiłam o wykonanie badania na obecność boreli i niestety okazało się że ja mam. Od 3 dni biorę antybiotyk.
    Jestem w 28 tygodniu ciąży.
    Czy znacie podobny przypadek albo któraś z Was zaraziła się boreliozą w ciąży?
    Mój lekarz mnie uspokaja, aczkolwiek mam mieszane uczucia bo powiedziałam jej o kleszczu 4 dni po ugryzieniu, powiedziała że jeśli nie wystąpi rumień to nie może wprowadzić antybiotyku…. Natomiast błąd moim zdaniem polega na tym że nie skierowała mnie na badania.

• Ol9 Nowa

Wysłany: 5 października 2024, 00:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno nie przyjęłabym antybiotyku bez objawów i tym bardziej bez przeprowadzenia prawidłowej diagnostyki -czyli najpierw testu metodą Elisa a następnie potwierdzony western blot.

• Auricomka Autorytet

Wysłany: 5 marca, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam boreliozę

hrqoyx8d84qsxxuk.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ