Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Borelioza w ciazy
Odpowiedz

Borelioza w ciazy

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Viki90 Debiutantka

Wysłany: 4 października 2024, 04:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety wyszedł mi pozytywny wynik boreliozy (test western blot). 5 tygodni temu ugryzł mnie kleszcz, nie pojawił się rumień ani żadne objawy. W trakcie badań poprosiłam o wykonanie badania na obecność boreli i niestety okazało się że ja mam. Od 3 dni biorę antybiotyk.
    Jestem w 28 tygodniu ciąży.
    Czy znacie podobny przypadek albo któraś z Was zaraziła się boreliozą w ciąży?
    Mój lekarz mnie uspokaja, aczkolwiek mam mieszane uczucia bo powiedziałam jej o kleszczu 4 dni po ugryzieniu, powiedziała że jeśli nie wystąpi rumień to nie może wprowadzić antybiotyku…. Natomiast błąd moim zdaniem polega na tym że nie skierowała mnie na badania.

• Ol9 Nowa

Wysłany: 5 października 2024, 00:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno nie przyjęłabym antybiotyku bez objawów i tym bardziej bez przeprowadzenia prawidłowej diagnostyki -czyli najpierw testu metodą Elisa a następnie potwierdzony western blot.

• Auricomka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2025, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam boreliozę

hrqoyx8d84qsxxuk.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ