X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Borelioza w ciazy
Odpowiedz

Borelioza w ciazy

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Viki90 Debiutantka

Wysłany: 4 października 2024, 04:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety wyszedł mi pozytywny wynik boreliozy (test western blot). 5 tygodni temu ugryzł mnie kleszcz, nie pojawił się rumień ani żadne objawy. W trakcie badań poprosiłam o wykonanie badania na obecność boreli i niestety okazało się że ja mam. Od 3 dni biorę antybiotyk.
    Jestem w 28 tygodniu ciąży.
    Czy znacie podobny przypadek albo któraś z Was zaraziła się boreliozą w ciąży?
    Mój lekarz mnie uspokaja, aczkolwiek mam mieszane uczucia bo powiedziałam jej o kleszczu 4 dni po ugryzieniu, powiedziała że jeśli nie wystąpi rumień to nie może wprowadzić antybiotyku…. Natomiast błąd moim zdaniem polega na tym że nie skierowała mnie na badania.

• Ol9 Nowa

Wysłany: 5 października 2024, 00:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno nie przyjęłabym antybiotyku bez objawów i tym bardziej bez przeprowadzenia prawidłowej diagnostyki -czyli najpierw testu metodą Elisa a następnie potwierdzony western blot.

• Auricomka Autorytet

Wysłany: 5 marca, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam boreliozę

hrqoyx8d84qsxxuk.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ