X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Borelioza w ciazy
Odpowiedz

Borelioza w ciazy

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Viki90 Nowa

Wysłany: 4 października, 04:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety wyszedł mi pozytywny wynik boreliozy (test western blot). 5 tygodni temu ugryzł mnie kleszcz, nie pojawił się rumień ani żadne objawy. W trakcie badań poprosiłam o wykonanie badania na obecność boreli i niestety okazało się że ja mam. Od 3 dni biorę antybiotyk.
    Jestem w 28 tygodniu ciąży.
    Czy znacie podobny przypadek albo któraś z Was zaraziła się boreliozą w ciąży?
    Mój lekarz mnie uspokaja, aczkolwiek mam mieszane uczucia bo powiedziałam jej o kleszczu 4 dni po ugryzieniu, powiedziała że jeśli nie wystąpi rumień to nie może wprowadzić antybiotyku…. Natomiast błąd moim zdaniem polega na tym że nie skierowała mnie na badania.

• Ol9 Nowa

Wysłany: 5 października, 00:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno nie przyjęłabym antybiotyku bez objawów i tym bardziej bez przeprowadzenia prawidłowej diagnostyki -czyli najpierw testu metodą Elisa a następnie potwierdzony western blot.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ