X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Bradykardia płodu
Odpowiedz

Bradykardia płodu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Kucyk Przyjaciółka

Wysłany: 7 marca 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam problem z tętnem mojego synka. Wszystkie usg (także genetyczne i połówkowe) wychodziły bardzo dobrze. Mam w domu detektor tętna i też zawsze było ok i tętno wynosiło około 140-150. Postanowiłam zrobić jeszcze usg serduszka u kardiologa od płodów. W trakcie badania przez minutę tętno małego wynosiło tylko 80...(norma dla tego trymestru to 110-160). Potem wzrosło i było normalne. Budowa serduszka jest jak najbardziej prawidłowa. Kardiolog stwierdził, że to mój organizm wpływa w negatywnie takim razie na tętno dziecka... Zrobiłam wszystkie badania które zlecił i kardiolog i ginekolog w związku z tą bradykardią.
    Na większość czeka się około 14 dni.
    Kardiolog mówił, że powodem może być moja niedoczynność tarczycy. Biorę euthyrox, ale dopiero od miesiąca i po zrobionych badaniach widz, ę że jest lepiej ale jeszcze nie do końca. Czy któraś z Was miała podobny problem? Czy znaleziono przyczynę takich spadków tętna?

7u223e3klgv0049z.png
    lph8h758wvghvk40.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ