Brak brzuszka w 5tym miesiacu
-
nick nieaktualnyCzesc dziewczyny.
Czy ktoras z Was tez tak miala, ze nie miala brzuszkacw 5tym miesiacu ciazy?
Ja jestem w 17 tyg. I brzuszka nadal nie mam. Zaczelam sie zastanawiac czy z dzieckiem wszystko ok skoro brzuch sie nie powieksza.
Dziecko powinmo miec ok 14 cm, wiec musi sobie robic miejsce...a u mnie nic...zupelnie nic... -
Porozmawiaj z mamą i siostrą (jeśli taką masz). To może być "genetyczne".
Po drugie - jeśli przed ciążą ćwiczyłaś/uprawiałaś jakiś sport to masz mocniejsze mięśnie które lepiej trzymają macicę i dłużej nic nie będzie widać. Kwestia jest też umiejscowienia dziecka i wpasowania się w Twoje narządy wewnętrzne.
Jeżeli wszystkie badania masz prawidłowe, usg takie jak trzeba to nie masz się czym martwić Pamiętaj - nie musisz mieć wielkiego brzucha a im będzie on mniejszym tym mniej skóra się rozciągnie i tym szybciej sam wróci prawie do stanu przed ciążą -
nick nieaktualny
-
Spokojnie U mnie brzuch też pojawił się dość późno. Do 20 tygodnia chodziłam w swoich starych jeansach i nie było widać, że jestem w ciąży. Część osób myślała, że przytyłam. Potem przerzuciłam się na ciążówki, które i tak były początkowo za luźne w pasie. A teraz mam wymiary 100x104x100 (talia przed ciążą 67 cm).
Wielkość brzucha zależy od budowy ciała, siły mięśni brzucha, a później też od ułożenia i wielkości dziecka, ilości wód płodowych, "dodatkowego sadełka" na czas karmienia piersią itp. Później widać brzuch u osób z większą tkanką tłuszczową, która maskuje brzuszek albo wręcz przeciwnie - tych z mocnymi mięśniami brzucha, które trzymają macicę.
Jeszcze się doczekasz piłeczki na brzuchu -
Hey ja jestem w pierwszej ciazy, 16+2tydz brzuszek mam taki ze jak bym sie najadlam.wiec dla innych nie widać, jedynie ja z gory widzę na wadze mi doszlo 1 kg moze taki nasz urok, moja mama miala nas czwórkę, i ja bylam ostatnia i podobno ze mną miala maly brzuszekAntoś 36tc [*]. Urodzony dla nieba :*
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNiektórym kobietom bardzo późno powiększa się brzuszek i jest to zupełnie normalne. Jeśli lekarz nie zwraca Ci uwagi, że coś jest nie tak to ciesz się czasem kiedy jeszcze możesz samodzielnie założyć buty, albo obciąć paznokcie u stóp. Z brzuchem już będzie trudno
-
nick nieaktualny
-
W 17 tygodniu wyglądałam jeszcze normalnie Nie przejmuj się. To końcówka 4-tego miesiąca, na pewno się pojawi w swoim czasie:) mnie zaczęło wybrzuszać koło 20 tc, a brzuch zaczął mi przeszkadzać tak konkretnie koło 25 tc chociaż nadal widzę swoje stopy i mogę jeszcze wiązać buty.
-
Jestem w 17 tygodniu (16+4) i też nic nie widać, a mięśnie przed ciążą miałam raczej w marnym stanie :p Ogólnie mam z natury odstający brzuszek - czego bym nie robiła to taka kuleczka zawsze była. W tym momencie nie widzę jeszcze żadnych zmian. Pewnie dość długo nie będzie wiadomo na ile to mój naturalny brzuszek, a na ile ciążowy :p Narzeczony ciągle za mną chodzi i marudzi, że on już by chciał widzieć ciążowy :p
-
Moja siostra w 1 ciazy miala malenki brzuszek. Do konca ciazy chodzila w normalnych dzinsach tylko odpinala guzik. Nawet robili jej dodatkowe badania czy z dzieckiem wszystko ok. Dodam, że obie mamy ciut ponad 150 cm wzrostu, ona zaczynala ciąze z 45 kg, a syn urodzil się prawie 4kg zdrow jak ryba i piekny ;p I gdzie sie zmiescil? niewiadomo ;p
W 2 ciązy brzuch juz miala normalny.
Ja poki co 13 tydzien i tez bez brzucha. Licze na to, że duzy nie bedzie ;p
-
A ja sobie właśnie siedzę na krzywej cukrowej. Jestem po 1wszym pobraniu. W pierwszej ciąży byłam w Vitalabo, miałam kanapę i jak pobrali mi pierwszy raz krew to na dwie godziny poszłam sobie spać. Tym razem Diagnostyka. W szpitalu. O boże...Wojtek Ur 9.09.2015 przez nagle CC 2420/52/10
Stasio ur. 01.03.2018 ProFamilia przez CC 2920/50/10
Ula ut 27.10.2020 Salce Łódź przez CC 2630/50/10 -