X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Brak zarodka w 7 tyg
Odpowiedz

Brak zarodka w 7 tyg

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Hazelnut Nowa

Wysłany: 17 października 2024, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,

Na USG 7+5 lekarz nie widzi zarodka, pęcherzyk 1,94 cm. W poniedziałek mam wizytę USG na lepszym sprzęcie, ten jak twierdzi lekarz jest dosyć stary. Jeżeli nadal nie będzie zarodka dostanę skierowanie do szpitala. Ja niestety psychicznie przygotowuje się na najgorsze. Czy spotkałyscie się z taką sytuacją i happy endem?

• Eedzia11 Autorytet

Wysłany: 26 października 2024, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hazelnut wrote:
    Cześć dziewczyny,

Na USG 7+5 lekarz nie widzi zarodka, pęcherzyk 1,94 cm. W poniedziałek mam wizytę USG na lepszym sprzęcie, ten jak twierdzi lekarz jest dosyć stary. Jeżeli nadal nie będzie zarodka dostanę skierowanie do szpitala. Ja niestety psychicznie przygotowuje się na najgorsze. Czy spotkałyscie się z taką sytuacją i happy endem?
    hejka, i jak potoczyła się twoja historia?

czerwiec 2025:
    TSH 2,711 uIU/ml
    FSH 12,79 mlU/ml
    LH 5,88 mlU/ml
    Estradiol 51,3 pg/ml
    Prolaktyna 41,18 ng/ml
    DHEA-SO4 215 ug/dl
    Testosteron 55,9 ng/dl
    SHBG 35,3 nmol/l
    Progesteron 2,12 ng/ml
    AMH 0,20 ng/ml
    Kwas foliowy >23,40 ng/ml
    FT3 3,45 pg/ml (zakres 2,60-5,10)
    FT4 0,94 ng/dL (zakres 0,64-1,25)
    Stwierdzona anemia (mikrocytoza, hipochromia ercs.)
    do poprawy (anemia):
    MCV 67,4fL (zakres 80-98)
    HGB 10,8g/dL (zakres 12-16)
    HCT 32,9% (37-47)

d6f40cd609a1bc8e53555774d83c8af9.png

➡️ kwiecień 2021 ⏸️
    💔 maj 2021 - łyżeczkowanie (puste jajo)
    ➡️ 31 styczeń 2022 ⏸️
    ❤️ 11 październik 2022 - mamy synusia
    ➡️ 08 marzec 2024 ⏸️
    💔 11 kwiecień 2024 poronienie w domu (puste jajo)
    ➡️ 16 lipca 2025 ⏸️
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ