Candida albicans w ciąży
-
Witajcie,
Jakiś czas temu zostały u mnie wykryte grzyby candida albicans.
Niestety pomimo leczenia, problem wraca.
Podzielcie się, jakie leki stosujecie (na receptę lub bez), jakie domowe sposoby macie na tego grzybka?
Co Wam pomogło?Synek - 3740g i 61cm szczęścia urodzony 40+1 tc.
Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc. -
Probiotyki dopochwowe. Aptekarka mi powiedział ze jak najbardziej wolno i lekarz to tez potwierdził. Poza tym juz podczas leczenia miałam po wieczornej globulce wkładać sobie od razu probiotyk. I pomogło. Pozniej probiotyk stosowałam codziennie 2 razy dziennie przez tydzień i jak na razie odpukać nic nie wraca.
-
Ja od początku ciązy walcze z grzybica i podrażnieniami,ale to dlatego ,że biorę dużą dawke luteiny dopochwowej,skoncze leki 2-3 dni spokoju i od nowa;/
Jutro mam kolejna wizyte,zoabczymy co wymyśli lekarz.Wiem,że nalezy ograniczyc słodycze bo grzyby bardzo je lubia i pic dużo kefiru. Mozna nawet na wacik zmoczyc kefirem (tylko zeby miał dobre bakterie)i na zew sie wysmarować. -
Również mam grzybice,pozatym jeszcze e.coli i paciorkowca. Najlepiej zrobić posiew i leczyć zgodnie z antybiogramem. Ja mam już drugie globulki z antybiotykiem:/
Grzybica pojawia się często gdy są bakterie,wtedy infekcja powraca. Robilas posiew z pochwy/szyjki?Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2016, 19:14
-