X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Ciąża pozamaciczna
Odpowiedz

Ciąża pozamaciczna

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Pola☺ Przyjaciółka

Wysłany: 23 lutego 2017, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny jestem po ciąży pozamacicznej strasznie to przezylam spędziłam 10 dni w szpitalu ale obeszło się bez operacji na szczęście ciaza pozamaciczna rozłożyła sie sama nie potrzebowalam lekow abi zabiegu dzisiaj byłam na kontroli u ginekologa i jest juz wszystko ok okres sie zbliża i powiedzial mi ze za trzy miesiące mozemy znow zacząć sie starać ale ja sie strasznie boję ze ten koszmar sie powtórzy. Czy jest tu któraś z was ktora to przechodziła dla mnie to był jak strzał piorunem. Mam juz córkę co ma 7 lat teraz chcieliśmy drugie dziecko i takie cis sie stało. Jak wy sobie poradzilyscie ze strachem?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2017, 18:12

W oczwkiwaniu na upragione szczęście
    Amelka 27.02.2010
    08.02.2017 Ciąża pozamaciczna

http://ovufriend.pl/graph/b4c8b9a06a292567105baebc85e50c29
  • Wira Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety musisz mieć świadomość, że jeśli wystąpiła u Ciebie ciąża pozamaciczna to prawdopodobieństwo wystąpienia kolejnej wzrasta do 10%. Ja też przez to przeszłam ale niestety był krwotok do otrzewnej więc miałam laparoskopie i straciłam jajowód. Czego byś nie zrobiła o strach będzie. Lek jest jeden - normalna zdrowa ciąża. Życzę Ci tego - musisz tylko uwierzyć. Ale znam dziewczyny też z jednym jajowodem i normalnie zaszły w kolejną ciąże bez wiekszych problemów i było OK. Łykaj kwas foliowy, mężowi podawaj też i selen dodatkowo - plemniki są lepszej jakości wtedy - i będzie OK. Tylko nie myśl za dużo. Skup się na dniu dzisiejszym i ciesz się wiosną.

syy2p07wrfkv45ic.png

Aniołek [*] 25.12.2014
    Aniołek [*] 08.02.2017
  • chcebardzobycmama Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeszlam przez ciaze pozamaciczna rok temu. Nie zostala zlokalizowana ,samoistnie poronilam . A teraz jestem w 10tygodniu ciazy. Przed pierwszym usg mialam taka palpitacje serca ze malo nie padlam .

grudzień2015 mama aniołka (*)
    październik2017 mama Oskarka <3
    maj2019 mama Mikusia <3

oar8skjou77gkdir.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ