Ciąża pozamaciczna
-
Hej dziewczyny jestem po ciąży pozamacicznej strasznie to przezylam spędziłam 10 dni w szpitalu ale obeszło się bez operacji na szczęście ciaza pozamaciczna rozłożyła sie sama nie potrzebowalam lekow abi zabiegu dzisiaj byłam na kontroli u ginekologa i jest juz wszystko ok okres sie zbliża i powiedzial mi ze za trzy miesiące mozemy znow zacząć sie starać ale ja sie strasznie boję ze ten koszmar sie powtórzy. Czy jest tu któraś z was ktora to przechodziła dla mnie to był jak strzał piorunem. Mam juz córkę co ma 7 lat teraz chcieliśmy drugie dziecko i takie cis sie stało. Jak wy sobie poradzilyscie ze strachem?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2017, 18:12
W oczwkiwaniu na upragione szczęście
Amelka 27.02.2010
08.02.2017 Ciąża pozamaciczna
http://ovufriend.pl/graph/b4c8b9a06a292567105baebc85e50c29
-
Niestety musisz mieć świadomość, że jeśli wystąpiła u Ciebie ciąża pozamaciczna to prawdopodobieństwo wystąpienia kolejnej wzrasta do 10%. Ja też przez to przeszłam ale niestety był krwotok do otrzewnej więc miałam laparoskopie i straciłam jajowód. Czego byś nie zrobiła o strach będzie. Lek jest jeden - normalna zdrowa ciąża. Życzę Ci tego - musisz tylko uwierzyć. Ale znam dziewczyny też z jednym jajowodem i normalnie zaszły w kolejną ciąże bez wiekszych problemów i było OK. Łykaj kwas foliowy, mężowi podawaj też i selen dodatkowo - plemniki są lepszej jakości wtedy - i będzie OK. Tylko nie myśl za dużo. Skup się na dniu dzisiejszym i ciesz się wiosną.
-
Przeszlam przez ciaze pozamaciczna rok temu. Nie zostala zlokalizowana ,samoistnie poronilam . A teraz jestem w 10tygodniu ciazy. Przed pierwszym usg mialam taka palpitacje serca ze malo nie padlam .grudzień2015 mama aniołka (*)
październik2017 mama Oskarka
maj2019 mama Mikusia
-