X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Ciąża Pozamaciczna 2021
Odpowiedz

Ciąża Pozamaciczna 2021

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2021, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny. Nie wiem czy istnieje już taki wątek, ale nigdzie nie mogę go znaleźć.
    Czy któraś z was przeszła taka ciąże a później udało się urodzić zdrowe dziecko?
    Mam 27 lat to moja pierwsza ciąża i tak niefortunnie zagnieździła się w lewym jajowodzie, który został mi usunięty dwa dni temu wraz z ciążą. Zostałam wyspana do domu bez karty wpisu, bez zaleceń.. Nie wiem nic ciągle krwawię, a na dodatek dostałam skurczy i boli jak na okres nawet nie wiem czy to jest ok czy tak ma być. Kiedy mogę się starać, czy nawet spodziewać miesiączki. Jestem kompletnie zielona..

• nanana Koleżanka

Wysłany: 22 września 2021, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, był tu dość długi wątek o ciąży pozamacicznej - poszukaj, bo ktoś ostatnio zaśmieca jakimiś postami z reklamami...
    Też straciłam jajowód przez ciążę pozamaciczną, a później urodziłam dwójkę dzieci i w obie ciąże zaszłam właściwie w pierwszym cyklu i nawet z jajnika po stronie bez jajowodu - tak zdarza się.
    Mnie kazano odczekać 3 cykle z kolejnymi staraniami. Kolejny cykl po operacji zaczął się po ok 5 tyg.
    Teraz najważniejsze chyba to kontrolować, żeby Bhcg spadło w okolice 0.
    Trzymaj się

relg3e5eso9hbo5j.png

f2wli09kz9yzaw8v.png

Aniołek 13.09.2014 - 9 tc - cp

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2021, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nanana wrote:
    Cześć, był tu dość długi wątek o ciąży pozamacicznej - poszukaj, bo ktoś ostatnio zaśmieca jakimiś postami z reklamami...
    Też straciłam jajowód przez ciążę pozamaciczną, a później urodziłam dwójkę dzieci i w obie ciąże zaszłam właściwie w pierwszym cyklu i nawet z jajnika po stronie bez jajowodu - tak zdarza się.
    Mnie kazano odczekać 3 cykle z kolejnymi staraniami. Kolejny cykl po operacji zaczął się po ok 5 tyg.
    Teraz najważniejsze chyba to kontrolować, żeby Bhcg spadło w okolice 0.
    Trzymaj się

Czy robiłaś jakieś badania do Cp żeby poznać przyczynę dlaczego tak się stało? Ja jakoś nie wierzę w przypadki, nigdzie nie znalazłam aktualnego wątku.

• Evli Autorytet

Wysłany: 25 września 2021, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co prawda temat mnie nie dotyczy ale wklejam wątek na którym napewno Ci pomogą ;)
    https://ovufriend.pl/forum/poronienie/ciaza-pozamaciczna-ektopowa,409,394.html

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • nanana Koleżanka

Wysłany: 25 września 2021, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiciaaa wrote:
    Czy robiłaś jakieś badania do Cp żeby poznać przyczynę dlaczego tak się stało? Ja jakoś nie wierzę w przypadki, nigdzie nie znalazłam aktualnego wątku.

Nie robiłam żadnych badań, lekarze twierdzili, że jedna cp to często jednak przypadek i rzadko zdarza się znaleźć przyczynę. Z badaniem drożności też kazali poczekać do roku, udało się bez tego badania.
    Powyżej Evli podała link do wątku, o którym pisałam.

relg3e5eso9hbo5j.png

f2wli09kz9yzaw8v.png

Aniołek 13.09.2014 - 9 tc - cp

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ