X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Ciąża Pozamaciczna 2021
Odpowiedz

Ciąża Pozamaciczna 2021

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2021, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny. Nie wiem czy istnieje już taki wątek, ale nigdzie nie mogę go znaleźć.
    Czy któraś z was przeszła taka ciąże a później udało się urodzić zdrowe dziecko?
    Mam 27 lat to moja pierwsza ciąża i tak niefortunnie zagnieździła się w lewym jajowodzie, który został mi usunięty dwa dni temu wraz z ciążą. Zostałam wyspana do domu bez karty wpisu, bez zaleceń.. Nie wiem nic ciągle krwawię, a na dodatek dostałam skurczy i boli jak na okres nawet nie wiem czy to jest ok czy tak ma być. Kiedy mogę się starać, czy nawet spodziewać miesiączki. Jestem kompletnie zielona..

• nanana Koleżanka

Wysłany: 22 września 2021, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, był tu dość długi wątek o ciąży pozamacicznej - poszukaj, bo ktoś ostatnio zaśmieca jakimiś postami z reklamami...
    Też straciłam jajowód przez ciążę pozamaciczną, a później urodziłam dwójkę dzieci i w obie ciąże zaszłam właściwie w pierwszym cyklu i nawet z jajnika po stronie bez jajowodu - tak zdarza się.
    Mnie kazano odczekać 3 cykle z kolejnymi staraniami. Kolejny cykl po operacji zaczął się po ok 5 tyg.
    Teraz najważniejsze chyba to kontrolować, żeby Bhcg spadło w okolice 0.
    Trzymaj się

relg3e5eso9hbo5j.png

f2wli09kz9yzaw8v.png

Aniołek 13.09.2014 - 9 tc - cp

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2021, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nanana wrote:
    Cześć, był tu dość długi wątek o ciąży pozamacicznej - poszukaj, bo ktoś ostatnio zaśmieca jakimiś postami z reklamami...
    Też straciłam jajowód przez ciążę pozamaciczną, a później urodziłam dwójkę dzieci i w obie ciąże zaszłam właściwie w pierwszym cyklu i nawet z jajnika po stronie bez jajowodu - tak zdarza się.
    Mnie kazano odczekać 3 cykle z kolejnymi staraniami. Kolejny cykl po operacji zaczął się po ok 5 tyg.
    Teraz najważniejsze chyba to kontrolować, żeby Bhcg spadło w okolice 0.
    Trzymaj się

Czy robiłaś jakieś badania do Cp żeby poznać przyczynę dlaczego tak się stało? Ja jakoś nie wierzę w przypadki, nigdzie nie znalazłam aktualnego wątku.

• Evli Autorytet

Wysłany: 25 września 2021, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co prawda temat mnie nie dotyczy ale wklejam wątek na którym napewno Ci pomogą ;)
    https://ovufriend.pl/forum/poronienie/ciaza-pozamaciczna-ektopowa,409,394.html

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • nanana Koleżanka

Wysłany: 25 września 2021, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiciaaa wrote:
    Czy robiłaś jakieś badania do Cp żeby poznać przyczynę dlaczego tak się stało? Ja jakoś nie wierzę w przypadki, nigdzie nie znalazłam aktualnego wątku.

Nie robiłam żadnych badań, lekarze twierdzili, że jedna cp to często jednak przypadek i rzadko zdarza się znaleźć przyczynę. Z badaniem drożności też kazali poczekać do roku, udało się bez tego badania.
    Powyżej Evli podała link do wątku, o którym pisałam.

relg3e5eso9hbo5j.png

f2wli09kz9yzaw8v.png

Aniołek 13.09.2014 - 9 tc - cp

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ