X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Ciąża pozamaciczna, co dalej?
Odpowiedz

Ciąża pozamaciczna, co dalej?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • frezja87 Ekspertka

Wysłany: 12 lipca 2022, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem niecały miesiąc po usunięciu ciąży pozamacicznej :( staraliśmy się kilka lat, w końcu udało się przy drugiej inseminacji. Niestety został mi usunięty jajowód :(
    Zastanawiam się czy próbować jeszcze inseminację (skoro już raz się udało, to chyba nie jest tak tragicznie w naszym przypadku), czy jednak iść w stronę in vitro. Wiem, że doradzi lekarz, ale chciałabym poznać Wasze historie i doświadczenia :)

preg.png

Warszawa
    styczeń 2022 jajowody drożne idealnie
    luty 2022 IUI nieudana 😭
    kwiecień 2022 IUI nieudana😭
    maj 2022 IUI udana, skacząca beta 😒
    czerwiec 2022 cp :( laparoskopia i usunięty jajowód😭
    czekamy na lepszy czas i działamy dalej!

Walczymy dalej!

Sierpień 2022 IUI nieudana😭
    2023 In Vitro
    styczeń 2023 stymulacja in vitro
    Pobrano 9 oocytów, 7 dojrzałych👍
    Zapłodniono 6
    4 zatrzymały się po 3 dobie, 2 walczą <3
    Mamy 1 zdrowy zarodek po badaniu genetycznym❄

27.03.2023 transfer 5dniowca na cyklu naturalnym+ wlew + embryoglue
    5dpt ⏸️
    6dpt ⏸️
    7dpt Beta 50 mIU/ml
    9dpt Beta 120 mIU/ml
    15dpt Beta 2000 mIU/ml
    Mamy pęcherzyk!

Niepłodność idiopatyczna
    Kariotpy ok
    Cykle i owulacje książkowe
    Amh 2,65
  • Asia11 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2022, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 2x cp w które zaszłam naturalnie. W oby dwóch jajowodach, oby dwa zachowane nieruszone, bo zarodki same się poroniły. Niby w 100% drożne. Potem 1,5 roku nic nie zaskoczyło. Inseminacji nie brałam pod uwagę, bo wtedy do zapłodnienia i tak zachodzi w jajowodzie, a widać u mnie coś z nimi nie tak. Zdecydowaliśmy się na in vitro. Udało się za pierwszy razem. Jestem w 25 tygodniu :)

• Asia11 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2022, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na OvuFriend jest dużo aktywnych wątków o staraniach po ciąży pozamacicznej. Belly jest już dla kobiet w ciąży, dlatego nie ma tu takiego ruchu w tym temacie 😉

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ