Ciąża pozamaciczna co robic?
-
Hej.
Dziś stwierdzono u mnie ciążę pozamaciczna w lewym jajowodzie. Ciąża 6+0 z usg.
Czy któraś z Was przechodziła taka ciążę? Ja to wszystko wygląda? Jutro kładę się do szpitala , lekarz powiedzial że albo uda się usunąć samą ciążę albo cały jajowod.
Nie wiem czego się spodziewać.
Usunięcie mięśniaka
3 aniołki + 1cp
Jeszcze będzie dobrze, musi być
30.08 - 1 IUI ☹ -
nick nieaktualnyHej. Ja miałam ciążę pozamaciczna rok temu. Wykryto wcześnie jak u Ciebie- nie doszło do pęknięcia jajowodu i krwotoku więc usunięto mi ciążę z jajowodu z zachowaniem go. Pół roku później zaszlam w ciążę z tego samego jajowodu jak widać na suwaczku w zdrową myślę że jest duża szansa że zachowają ci jajowod.
-
nick nieaktualny
-
Mnie przy obu pozamacicznych kładli od razu do szpitala, przy pierwszej miałam od razu laparoskopię bo jajowód pękł, przy drugiej ciąży pozamacicznej laparoskopia była na drugi dzień. Jak szybko wykryli może skończy się na podaniu leku ( nie pamiętam nazwy ) i obędzie się bez operacji. Trzymam kciuki
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPaula222 wrote:Mi zostawili ten pęknięty jajowód i niestety później miałam w nim powtórkę pozamacicznej
Tulę z całego serca i życzę szybkiej następnej ciąży w dobrym miejscu
Ja zaszłam w ciążę z tego jajowodu zachowanego 6 miesiecy później ale miałam stracha żeby nie było powtorki... -
86Monia wrote:Ja zaszłam w ciążę z tego jajowodu zachowanego 6 miesiecy później ale miałam stracha żeby nie było powtorki...
U mnie był pęknięty,miałam sporo krwi w jamie brzusznej, więc w sumie nie miał szans się zrosnąć i być sprawny Ale ważne, że drugi daje rade -