cisnienie ...pomoze ktos?
-
Witam Przyleciałam tu do Was z Pytaniem bo zapewne wiecie lepiej . Jestesmy w trakcie starań lecz pojawilo się u Mnie ciśnienie jak i wysoki Puls Kardiolog przepisała mi Isoptin SR 120mg mówiąc iż jest on bezpieczny w ciąży jak i w trakcie starań - Prosze napiszcie czy któraś z Was brała przed ciąża i w ciąży ten " Isoptin SR " bo naczytałam sie tyle że mam ogromnego stracha nie wiem co myslec czy nie popełniła pomyłki dajac ten z SR ?
inessa lubi tę wiadomość
***musi być dobrze.*
__________ -
nick nieaktualnyHej. Ja bralam Isoptin a takze zamiennik Staveran bo czasem ciezko o ten pierwszy.Bralam i w ciazy i podczas staran i jest to lek bezpieczny wlasnie zalecany na czas ciazy. Poza ciaza biore Nedal ten lek jest niezalecany na czas staran i ciazy. Dziewczyny w ciazy na wysokie cisnienie maja zalecany Dopegyt ale tutaj chodzi tez o obnizenie pulsu a Isoptin to ma wlasnie uczynic.
Udanych szybkich staran zyczeWiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2019, 18:11
-
inessa wrote:Hej. Ja bralam Isoptin a takze zamiennik Staveran bo czasem ciezko o ten pierwszy.Bralam i w ciazy i podczas staran i jest to lek bezpieczny wlasnie zalecany na czas ciazy. Poza ciaza biore Nedal ten lek jest niezalecany na czas staran i ciazy. Dziewczyny w ciazy na wysokie cisnienie maja zalecany Dopegyt ale tutaj chodzi tez o obnizenie pulsu a Isoptin to ma wlasnie uczynic.
Udanych szybkich staran zycze
Bardzo dziekuje za informacje nie co mnie uspokoiłaś .. Własnie problem u mnie jest taki ze Prosilam o dopegyt ale KArdiolog mówiła ze on obnizy mi tylko cisnienie a ja mam problem z pulsem ktory siega czasem do 100... a powinnam miec max 60-70 przy czym mialam problemy z oddychaniem... z racji tej dala mi Isoptin SR wlasnie z tym dopiskiem SR ?tez mialas taki ?
Jeszcze raz mega CI dziekuje za odpis bo Ciezko tu znalez widze kogos kto bral ten lek... Mega mnie uspokoilas az mi cisnienie spadlo
Wiele dobrego :****musi być dobrze.*
__________ -
nick nieaktualnyNiezwykla ja mam arytmie serca ( tylko ja akurat przeszlam zap.miesnia sercowego i to jest pozostalosc po tej chorobie) i wysoki puls przekraczajacy czesto 100 Isoptin wlasnie ze wzgledu na to dostalam no i cisnienie. A gdy puls b.wysoki to mozna miec problemy z oddychaniem dlatego te leki trzeba brac regularnie nawet poza ciaza i staraniami.
Bierz leki regularnie i spokojnie wszystko bedzie dobrzeNiezwykła, lily 333 lubią tę wiadomość
-
inessa wrote:Niezwykla ja mam arytmie serca ( tylko ja akurat przeszlam zap.miesnia sercowego i to jest pozostalosc po tej chorobie) i wysoki puls przekraczajacy czesto 100 Isoptin wlasnie ze wzgledu na to dostalam no i cisnienie. A gdy puls b.wysoki to mozna miec problemy z oddychaniem dlatego te leki trzeba brac regularnie nawet poza ciaza i staraniami.
Bierz leki regularnie i spokojnie wszystko bedzie dobrze
ok dziekuje mam nadzieje ze tak bedzie***musi być dobrze.*
__________ -