Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukier w moczu - test obciążenia glukozą
Odpowiedz

Cukier w moczu - test obciążenia glukozą

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • mya Debiutantka

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie, zrobiłam niedawno test obciążenia glukozą (25 tc). Krew w porządku, cukier w moczu na czczo również negatywny, ale niestety po godzinie od wypicia glukozy zawartość wyniosła aż 183 mg/dl, po dwóch godzinach 58 mg/dl. Czy któraś z Forumowiczek miała podobną sytuację? Kilka miesięcy temu robiłam profilaktycznie OGTT (jeszcze przed ciążą) i we wszystkich fazach cukier w moczu nie był obecny. Stąd mój niepokój..

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A skąd ty jesteś ze robiłaś do krzywej badanie moczu? ?
    Przyszłam w życiu 3 testy obciążenia glukoza 75 g ale o tym (badaniu moczu ) nie słyszałam

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • mya Debiutantka

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rzeczywiście nie robiłam testu oGTT w Polsce, ale czyżby tak się różniły europejskie standardy w tym zakresie? Dziwne..

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nie bada się moczu przy krzywej. W ogóle. Cukier w moczu na czczo to w badaniu ogólnym moczu

Ale -nie wiem czy cie to pocieszy- u ciężarnych cukier w moczu przy wysokim stężeniu glukozy we krwi może się pojawić. Niektóre dziewczyny zaobserwowaly to przy cukrze 140 (mierzone glulometrem )-paski do pomiaru ketonow i glukozy wychwycily

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • mya Debiutantka

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki za informację! :)
    Mam za tydzień wizytę kontrolną, także postaram się też wypytać lekarkę o wszystko.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ