Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyagatia wrote:Żabko to normalne, bo dzieciaki rosną skokowo i poszczególne części ciała rosną w swoim tempie
CHL długość dziecka od głowy do pięt
HC obwód głowy
PBD wymiar dwuciemieniowy
OFD wymiar potyliczno czołowy
FL długość kości udowej
HL długość kości ramieniowej
AC obwód brzuszka.
AC jest w sumie najważniejsze przy cukrzycy. Za małe może świadczyć o niedozywieniu hipotrofii, za duży o makrosomii.
No to podam.
BPD 67mm-27tc
HC 234 mm- 25t3d
AC 212 mm- 25t5d
FL 48 mm- 26t2d
EFW 876g
CL 29 mm
To było badane w 27tc 0d -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Kamcia gratulacje!
Makaron z białym serem śmietankowym i cukrem mam zamówiony u męża po porodzieNie jadłam już chyba z 4 lata....
Posprzątałam całą chatę, odkurzacz + mop. Zmęczyłam się jak bym maraton przebiegła, zobaczymy, czy będzie jakiś wymierny skutek tej robotyWiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2016, 13:26
kamciaelcia, ksanka lubią tę wiadomość
twardan
Piotruś jest już z nami
Aniołek zawsze w sercu * 6 tc- 7.05.2015
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Agatia, oj ja bym sobie szczawiowej zjadła
Żabka trzymam kciuki za cukry, zwłaszcza że ja też dzisiaj nic innego nie mam tylko makaron, więc zjem trochę z warzywami.
Dzisiaj mam jakiś gorszy dzień, najchętniej to bym cały przespała, wszystko mnie wkurza niesamowicie i taka rozdrażniona i płaczliwa chodzę, grrrrr
i zjadłabym dzisiaj chyba wszystko co niedozwolone, ale cóź... -
Ja szczawiową uwielbiam! Ostatnio jestem ciągle głodna, gdybym nie musiała się tak ograniczać to przez ostatni czas przytyłabym z pewnością 10 kg. Już mnie to denerwuje, wieczny głód.twardan
Piotruś jest już z nami
Aniołek zawsze w sercu * 6 tc- 7.05.2015