X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Czego lekarz nie powiedział mi o Papp-a, a powinien
Odpowiedz

Czego lekarz nie powiedział mi o Papp-a, a powinien

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Basha Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak w temacie.Poniżej wklejam kilka informacji, które chciałabym usłyszeć od lekarza, ale musiałam je znaleźć sama przeszukując medyczne czasopisma :)

1. Wyniki fałszywie dodatnie mogą być spowodowane przez niektóre leki: antybiotyki, leki antywirusowe, antydepresyje, immunosupresyjne, przeciwastmatyczne, hormonalne.

2.Dodatni wynik Papp-a można otrzymać też w przypadku:
    -zaburzeń łożyska
    -cukrzycy ciążowej
    -nadcisnienia

Po otrzymaniu wyniku Pappa można zażyczyć sobie oceny dodatkowych markerów aneuploidii w ośrodku referencyjnym i uwzględnienie ich przy wyliczeniu prawdopodobieństwa - ryzyko często spada.

k878 lubi tę wiadomość

f2w3ugpjqs7gupgd.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ