X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Czego lekarz nie powiedział mi o Papp-a, a powinien
Odpowiedz

Czego lekarz nie powiedział mi o Papp-a, a powinien

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Basha Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak w temacie.Poniżej wklejam kilka informacji, które chciałabym usłyszeć od lekarza, ale musiałam je znaleźć sama przeszukując medyczne czasopisma :)

1. Wyniki fałszywie dodatnie mogą być spowodowane przez niektóre leki: antybiotyki, leki antywirusowe, antydepresyje, immunosupresyjne, przeciwastmatyczne, hormonalne.

2.Dodatni wynik Papp-a można otrzymać też w przypadku:
    -zaburzeń łożyska
    -cukrzycy ciążowej
    -nadcisnienia

Po otrzymaniu wyniku Pappa można zażyczyć sobie oceny dodatkowych markerów aneuploidii w ośrodku referencyjnym i uwzględnienie ich przy wyliczeniu prawdopodobieństwa - ryzyko często spada.

k878 lubi tę wiadomość

f2w3ugpjqs7gupgd.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ