X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Czy ktoas z Was ma uczulenie od fraxyparyny?
Odpowiedz

Czy ktoas z Was ma uczulenie od fraxyparyny?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • poomocy Koleżanka

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    od poczatku ciazy stosuje zastrzyki w brzuch fraxyparyna. na poczatku bylo ok ale po miesiacu stosowania zaczelam zauwazac ze na skorze pojawiaja mi sie czerwone swedzace plamki jak od ukaszenia komara w miejscu wklucia. za dwa dni znikaja . mam podwyzszone enzynofilie, wyczytalam ze to skutek reakcji alergicznej. bylam u lekarza powiedzial ze takie uczulenia to normalne zeby zmienaic miejsca wklucia...... no ale sama nie wiem te enzynofilie rosna. lekarza mam w poniedzialek to moze cos zaradzi ale moze trzeba udac sie gdzies jeszcze. nie wiem moze do hematologa

poooomocy
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Mozesz miec uczulenie nie na sam lek a na jakis dodatkowy skladnik zastrzyku
    Dobrze ze masz juz wizyte w poniedzialek bo moze warto zamienic na inna heparyne chociazby na clexane no ale to lekarz musi zdecydowac.
    A wyniki krwi w ciazy zwlaszcza na jej poczatku moga sie podwyzszac lub obnizac bo organizm kobiety jest teraz nastawiony na dziecko, ktore w jakis sposob tak nieladnie mowiac "jest cialem obcym" dla organizmu zatem eozynofile moga podskoczyc bo to taka jakby reakcja alergiczna ciala. No ale nie jestem lekarzem dlatego o wszystkim powiedz na wizycie.

Moge tylko powiedziec ze ja bralam clexane i neoparin i po pierwszych wkluciach tez mialam lekki odczyn ale po jakims czasie juz nic sie nie pokazywalo.
    Spokojnej ciazy zycze <3

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ