X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Czy ktoas z Was ma uczulenie od fraxyparyny?
Odpowiedz

Czy ktoas z Was ma uczulenie od fraxyparyny?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • poomocy Koleżanka

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    od poczatku ciazy stosuje zastrzyki w brzuch fraxyparyna. na poczatku bylo ok ale po miesiacu stosowania zaczelam zauwazac ze na skorze pojawiaja mi sie czerwone swedzace plamki jak od ukaszenia komara w miejscu wklucia. za dwa dni znikaja . mam podwyzszone enzynofilie, wyczytalam ze to skutek reakcji alergicznej. bylam u lekarza powiedzial ze takie uczulenia to normalne zeby zmienaic miejsca wklucia...... no ale sama nie wiem te enzynofilie rosna. lekarza mam w poniedzialek to moze cos zaradzi ale moze trzeba udac sie gdzies jeszcze. nie wiem moze do hematologa

poooomocy
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Mozesz miec uczulenie nie na sam lek a na jakis dodatkowy skladnik zastrzyku
    Dobrze ze masz juz wizyte w poniedzialek bo moze warto zamienic na inna heparyne chociazby na clexane no ale to lekarz musi zdecydowac.
    A wyniki krwi w ciazy zwlaszcza na jej poczatku moga sie podwyzszac lub obnizac bo organizm kobiety jest teraz nastawiony na dziecko, ktore w jakis sposob tak nieladnie mowiac "jest cialem obcym" dla organizmu zatem eozynofile moga podskoczyc bo to taka jakby reakcja alergiczna ciala. No ale nie jestem lekarzem dlatego o wszystkim powiedz na wizycie.

Moge tylko powiedziec ze ja bralam clexane i neoparin i po pierwszych wkluciach tez mialam lekki odczyn ale po jakims czasie juz nic sie nie pokazywalo.
    Spokojnej ciazy zycze <3

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ