X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Czy ktoas z Was ma uczulenie od fraxyparyny?
Odpowiedz

Czy ktoas z Was ma uczulenie od fraxyparyny?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • poomocy Koleżanka

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    od poczatku ciazy stosuje zastrzyki w brzuch fraxyparyna. na poczatku bylo ok ale po miesiacu stosowania zaczelam zauwazac ze na skorze pojawiaja mi sie czerwone swedzace plamki jak od ukaszenia komara w miejscu wklucia. za dwa dni znikaja . mam podwyzszone enzynofilie, wyczytalam ze to skutek reakcji alergicznej. bylam u lekarza powiedzial ze takie uczulenia to normalne zeby zmienaic miejsca wklucia...... no ale sama nie wiem te enzynofilie rosna. lekarza mam w poniedzialek to moze cos zaradzi ale moze trzeba udac sie gdzies jeszcze. nie wiem moze do hematologa

poooomocy
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Mozesz miec uczulenie nie na sam lek a na jakis dodatkowy skladnik zastrzyku
    Dobrze ze masz juz wizyte w poniedzialek bo moze warto zamienic na inna heparyne chociazby na clexane no ale to lekarz musi zdecydowac.
    A wyniki krwi w ciazy zwlaszcza na jej poczatku moga sie podwyzszac lub obnizac bo organizm kobiety jest teraz nastawiony na dziecko, ktore w jakis sposob tak nieladnie mowiac "jest cialem obcym" dla organizmu zatem eozynofile moga podskoczyc bo to taka jakby reakcja alergiczna ciala. No ale nie jestem lekarzem dlatego o wszystkim powiedz na wizycie.

Moge tylko powiedziec ze ja bralam clexane i neoparin i po pierwszych wkluciach tez mialam lekki odczyn ale po jakims czasie juz nic sie nie pokazywalo.
    Spokojnej ciazy zycze <3

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ