Czy to przejdzie? SOR
-
Jestem w 37tc, od wczoraj odchodzi mi czop z krwią, boli mnie brzuch i całe krocze. Byłam dzisiaj u lekarza, który stwierdził że to normalne i nie zrobił ani usg ani KTG (ostatnie USG miałam w 28tc, a KTG ani razu :o Ostatnio wyszła niska waga dziecka i cały czas mnie to stresuje, a ten ciągle przekłada termin usg i na każdej wizycie mówi "to jak Pani przyjdzie następnym razem zobaczymy co tam z dzieckiem" dlatego też nie zapisywalam się nigdzie prywatnie) dzisiaj stwierdzil, że mam przyjść za 3 tygodnie, parę dni przed terminem i zrobi mi wszystkie te badania. Nie ukrywam, ze lekko mnie to zszokowalo, bo to szmat czasu. Zadzwoniłam do innego lekarza, który zalecił mi wziac wszystkie badania i jechać na izbę przyjec. Myślicie, że tam zrobią mi serię badań? skoro nie mam skurczy, chociaż nawet tego nie wiem, bo to moja pierwsza ciąża a skarże się położnej na ból brzucha od tygodnia.
-
Jedź na IP, zrobią Ci KTG, USG i badanie ginekologiczne. Lekarz powinien to sprawdzić na wizycie, ale już musztarda po obiedzie - jedź uspokoisz się.
EDIT: na SOR mów, że słabo czujesz ruchy i że boli Cię brzuch. Nie mogą Cię odesłać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2019, 15:47
Inesja lubi tę wiadomość
-
Hej Inesja ! Ja na Twoim miejscu pojechałabym na izbę przyjęć. Tak jak wyżej napisała Leira, jak powiesz, że nie czujesz ruchów to mają obowiązek Cię przyjąć i nie mogą odesłać (powiedział mi to znajomy ginekolog). Na pewno po badaniach się uspokoisz. Nie rozumiem czemu Twój lekarz ciągle przekłada usg. U mnie przy niskiej wadze córeczki to właśnie często miałam robione usg. Być może Twój dzidziuś już nadgonił wagę i teraz jest w normie ale lekarz powinien to sprawdzić bo długo już nie miałaś usg .
Inesja lubi tę wiadomość
08.02.2019 ❤ Julka 39t i 1d 2645g 51 cm
-