X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Depresja a ciąża
Odpowiedz

Depresja a ciąża

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Rene Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć czy są tu mamy które są w ciąży i leczą się na zaburzenia depresyjne/lękowe/ChaD
    Pozdrawiam

preg.png

Ja 38
    On 40
    💊Euthyrox Asentra Tardyferon Falvit
    18.04/20.04 +
    22.04 pierwsza wizyta pęcherzyk
    06.05 druga wizyta pęcherzyk z zarodkiem i jest ❤️
    27.05 kolejna wizyta
    02.01.2026 PTP
  • promykk Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia, 00:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene wrote:
    Cześć czy są tu mamy które są w ciąży i leczą się na zaburzenia depresyjne/lękowe/ChaD
    Pozdrawiam
    Hej, odstawiłam leki przed zajściem w pierwszą ciążę, brałam asertin na zaburzenia lękowe. Jednak lekarz mówił, że sertralina jest najbezpieczniejsza w ciąży.

Pozostaję w terapii. O dziwo w ciąży jest lepiej, mimo straty, hormony działają na plus i jednak problemy ciążowe wypierają trochę inne.

A Ty jak się czujesz?

Zdrowia 💖

10.2024 💔 9tc. p. zatrzymane, zabieg
    30.12.24 ⏸️
    NIFTY pro niskie ryzyka 🩷👧
    tp: 08.09.25 🍼🤞

preg.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promykk wrote:
    Hej, odstawiłam leki przed zajściem w pierwszą ciążę, brałam asertin na zaburzenia lękowe. Jednak lekarz mówił, że sertralina jest najbezpieczniejsza w ciąży.

Pozostaję w terapii. O dziwo w ciąży jest lepiej, mimo straty, hormony działają na plus i jednak problemy ciążowe wypierają trochę inne.

A Ty jak się czujesz?

Zdrowia 💖
    Na tą chwilę czuje się bardzo dobrze nie czuje się depresyjne ani lękowo.Chcialam odstawić leki ale lekarz mówił żeby nie odstawiać bo depresja może wrócić mocniejsza no i zwiększa się ryzyko depresji poporodowej.Takze zostałam przy farmakologii z tym ze mam zmniejszona dawkę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia, 10:57

preg.png

Ja 38
    On 40
    💊Euthyrox Asentra Tardyferon Falvit
    18.04/20.04 +
    22.04 pierwsza wizyta pęcherzyk
    06.05 druga wizyta pęcherzyk z zarodkiem i jest ❤️
    27.05 kolejna wizyta
    02.01.2026 PTP
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ