X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Depresja a ciąża
Odpowiedz

Depresja a ciąża

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Rene Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć czy są tu mamy które są w ciąży i leczą się na zaburzenia depresyjne/lękowe/ChaD
    Pozdrawiam

preg.png

Ja 38
    On 40
    💊Euthyrox Asentra Tardyferon Falvit
    18.04/20.04 +
    22.04 pierwsza wizyta pęcherzyk
    06.05 druga wizyta pęcherzyk z zarodkiem i jest ❤️
    27.05 kolejna wizyta
    02.01.2026 PTP
  • promykk Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia, 00:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene wrote:
    Cześć czy są tu mamy które są w ciąży i leczą się na zaburzenia depresyjne/lękowe/ChaD
    Pozdrawiam
    Hej, odstawiłam leki przed zajściem w pierwszą ciążę, brałam asertin na zaburzenia lękowe. Jednak lekarz mówił, że sertralina jest najbezpieczniejsza w ciąży.

Pozostaję w terapii. O dziwo w ciąży jest lepiej, mimo straty, hormony działają na plus i jednak problemy ciążowe wypierają trochę inne.

A Ty jak się czujesz?

Zdrowia 💖

10.2024 💔 9tc, zabieg
    30.12.24 ⏸️
    NIFTY pro niskie ryzyka 🩷👧
    04.08 2700g 🧁
    05.09 🎂🥳 3200g, 55cm, 10 pkt.

age.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promykk wrote:
    Hej, odstawiłam leki przed zajściem w pierwszą ciążę, brałam asertin na zaburzenia lękowe. Jednak lekarz mówił, że sertralina jest najbezpieczniejsza w ciąży.

Pozostaję w terapii. O dziwo w ciąży jest lepiej, mimo straty, hormony działają na plus i jednak problemy ciążowe wypierają trochę inne.

A Ty jak się czujesz?

Zdrowia 💖
    Na tą chwilę czuje się bardzo dobrze nie czuje się depresyjne ani lękowo.Chcialam odstawić leki ale lekarz mówił żeby nie odstawiać bo depresja może wrócić mocniejsza no i zwiększa się ryzyko depresji poporodowej.Takze zostałam przy farmakologii z tym ze mam zmniejszona dawkę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia, 10:57

preg.png

Ja 38
    On 40
    💊Euthyrox Asentra Tardyferon Falvit
    18.04/20.04 +
    22.04 pierwsza wizyta pęcherzyk
    06.05 druga wizyta pęcherzyk z zarodkiem i jest ❤️
    27.05 kolejna wizyta
    02.01.2026 PTP
  • Dominisia1995 Nowa

Wysłany: 30 października, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene wrote:
    Na tą chwilę czuje się bardzo dobrze nie czuje się depresyjne ani lękowo.Chcialam odstawić leki ale lekarz mówił żeby nie odstawiać bo depresja może wrócić mocniejsza no i zwiększa się ryzyko depresji poporodowej.Takze zostałam przy farmakologii z tym ze mam zmniejszona dawkę
    Witaj, ja mam zaburzenia lękowe.
    W pierwszej ciąży nieleczone i była masakra.
    Teraz przyjmuje bioxetin i chciałabym drugie dziecko.
    Jakie leki stosujesz ?

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ