Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Depresja a ciąża
Odpowiedz

Depresja a ciąża

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Rene Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2025, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć czy są tu mamy które są w ciąży i leczą się na zaburzenia depresyjne/lękowe/ChaD
    Pozdrawiam

preg.png

Ja 38
    On 40
    💊Euthyrox Asentra Tardyferon Falvit
    18.04/20.04 +
    22.04 pierwsza wizyta pęcherzyk
    06.05 druga wizyta pęcherzyk z zarodkiem i jest ❤️
    27.05 kolejna wizyta
    02.01.2026 PTP
  • promykk Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2025, 00:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene wrote:
    Cześć czy są tu mamy które są w ciąży i leczą się na zaburzenia depresyjne/lękowe/ChaD
    Pozdrawiam
    Hej, odstawiłam leki przed zajściem w pierwszą ciążę, brałam asertin na zaburzenia lękowe. Jednak lekarz mówił, że sertralina jest najbezpieczniejsza w ciąży.

Pozostaję w terapii. O dziwo w ciąży jest lepiej, mimo straty, hormony działają na plus i jednak problemy ciążowe wypierają trochę inne.

A Ty jak się czujesz?

Zdrowia 💖

10.2024 💔 9tc, zabieg
    30.12.24 ⏸️
    NIFTY pro niskie ryzyka 🩷👧
    04.08 2700g 🧁
    05.09 🎂🥳 3200g, 55cm, 10 pkt.

age.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2025, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promykk wrote:
    Hej, odstawiłam leki przed zajściem w pierwszą ciążę, brałam asertin na zaburzenia lękowe. Jednak lekarz mówił, że sertralina jest najbezpieczniejsza w ciąży.

Pozostaję w terapii. O dziwo w ciąży jest lepiej, mimo straty, hormony działają na plus i jednak problemy ciążowe wypierają trochę inne.

A Ty jak się czujesz?

Zdrowia 💖
    Na tą chwilę czuje się bardzo dobrze nie czuje się depresyjne ani lękowo.Chcialam odstawić leki ale lekarz mówił żeby nie odstawiać bo depresja może wrócić mocniejsza no i zwiększa się ryzyko depresji poporodowej.Takze zostałam przy farmakologii z tym ze mam zmniejszona dawkę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2025, 10:57

preg.png

Ja 38
    On 40
    💊Euthyrox Asentra Tardyferon Falvit
    18.04/20.04 +
    22.04 pierwsza wizyta pęcherzyk
    06.05 druga wizyta pęcherzyk z zarodkiem i jest ❤️
    27.05 kolejna wizyta
    02.01.2026 PTP
  • Dominisia1995 Debiutantka

Wysłany: 30 października 2025, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene wrote:
    Na tą chwilę czuje się bardzo dobrze nie czuje się depresyjne ani lękowo.Chcialam odstawić leki ale lekarz mówił żeby nie odstawiać bo depresja może wrócić mocniejsza no i zwiększa się ryzyko depresji poporodowej.Takze zostałam przy farmakologii z tym ze mam zmniejszona dawkę
    Witaj, ja mam zaburzenia lękowe.
    W pierwszej ciąży nieleczone i była masakra.
    Teraz przyjmuje bioxetin i chciałabym drugie dziecko.
    Jakie leki stosujesz ?

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ