X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Depresja w ciąży
Odpowiedz

Depresja w ciąży

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Kate95 Przyjaciółka

Wysłany: 3 lipca, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w swojej drugiej ciąży i jest to ciąża blizniacza.Wyczekana wymarzona ciąża po kilku miesiącach starania i 8 latach przerwy(pierwsze dziecko urodziłam w wieku 22 lat)W pierwszej ciąży od 25 tygodnia musiałam leżeć że względu na rozwarcie i skracającą się szyjkę.Była to dla mnie trauma ponieważ sama jestem póznym wcześniakiem z końca ósmego miesiąca a moja siostra nie miała tyle szczęścia,urodziła się 2,5 miesiące przed terminem i jest bardzo niepełnosprawna,wymaga opieki 24 h na dobę,nie chodzi krzyczy i ja całe życie się na to napatrzyłam.Teraz zaczęłam wmawiać sobie,że moje dzieci będą chore bo nie zasługuję na zdrowe dzieci tak jak inni.Nie umiem przestać boję się być szczęśliwa.

preg.png. age.png
  • Marmolada1990 Koleżanka

Wysłany: 3 lipca, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, no nie jesteś sama. Ja też mam obawy, jestem w swojej 1 ciąży (wcześniej poronienie i 1,5 roku walki o kolejny cud). Nie mamy na wszystko wpływu niestety... Ja bym chciała mieć tylko jedno dziecko zdrowe i wiecej nawet nie próbuje. Też się u siostry swojej napatrzyłam na jej córkę z autyzmem... Siostra miała normalnie ciążę książkowa, bez żadnych problemów przy porodzie, wszystko o czasie... A tu takie coś, bez żadnych chorób w czasie ciąży, normalnie do niczego nie idzie się przyczepić. Skąd się to wzięło nie wiadomo... Robią badania genetyczne, ja teraz będąc w ciąży też boje się takie mieć. Oni przeżywają dramat, bo ciągle są jakieś problemy z nią mimo że ma już 9 lat. Ma ADHD, ogromną wadę wzroku i jeszcze jakiś problem z zębami. Także niestety nawet jak wszystko idzie dobrze to i tak loteria co się urodzi. Mi też zaczęła się skracać szyjka od 22 t.c. i jestem pod obserwacją cotygodniowa, teraz już 30 t.c. też sie boję żeby za wcześnie nie urodzić, bo to to większe ryzyko o takie właśnie dziecko.... Tobie życzę zdrowia i częstych kontroli właśnie szyjki itp i powinno być dobrze ❤️

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ