X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Drobne ognisko hiperechogenne
Odpowiedz

Drobne ognisko hiperechogenne

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, wczoraj na usg lekarz zobaczyl w obrebie lewej komory serca dzidziusia drobne ognisko hiperechogenne..niby pytal o usg genetyczne czy wszystko bylo ok,a bylo wiec mowi to nie nalezy sie niczym przejmowac..ewentualnie obserwowac na usg a potem po urodzeniu dziecka..ale ze ja jestem po 2poronieniach to niepotrafie sie niedenerwowac.. :(
    Czy ktoras z Was tak miala?
    Dodam ze jestem w 17t2d i usg bylo podczas pobytu w szpitalu..nie u lekarza tego ktory robil genetyczne

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2015, 10:35

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • wanilia Znajoma

Wysłany: 26 stycznia 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam
    u mojej Olwiki na badaniu prenatalnym w 21tg wykryli ognisko hipergeniczne w serduszku na badaniu lekarz powiedział ze często sie tak zdarza ze to zaniknie jeszcze przed porodem a jeśli dzieciątko będzie miało po urodzeniu to jest wada serca ale nie szkodliwa

• karolinka85 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki kochana..doczytalam w innym watku o jasnej plamce ;)
    Takze juz tak sie nie martwie..
    <3

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ