Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Duży pęcherzyk żółtkowy brak zarodka
Odpowiedz

Duży pęcherzyk żółtkowy brak zarodka

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Izabelafrancaaa Debiutantka

Wysłany: 14 maja 2022, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej byłam na USG dokładnie w 6+2 a tam na obrazie widać jedynie pęcherzyk ciążowy 10mm i pęcherzyk żółtkowy który zajmuje prawie połowę ciążowego. Dodam, że nie ma u mnie możliwości aby przesunęła się jakoś bardzo owulacja, musiała być 13-14 dnia cyklu, bo 23 dnia miałam już cień cienia na teście z moczu, a 25 dnia beta z krwi potwierdziła (19,4).
    Czy byłyście w podobnej sytuacji? Czy też miałyscie takie wielkie żółtko a pokazał się zarodek i rozwinęła się zdrowa ciąża?
    Może pokażecie zdjęcia dla porównania?

Jestem załamana ta sytuacja i brakuje już mi nadzieii, że jeszcze może być dobrze☹️ w styczniu miałam poronienie zatrzymane, a w sierpniu 2021 urodziłam martwą córeczkę że złożona wadą serca 💔

• M_arcysia Autorytet

Wysłany: 21 maja 2022, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak u Ciebie sytuacja?
    Coś się wyjaśniło?
    U mnie na usg ciąża o tydzień młodsza niż wynika z OM a też wiem kiedy miałam owuacje i test wyszedł pozytywny już przed terminem miesiączki.
    Wg om 6tc3d i pęcherzyk ciążowy 15mm a wg usg jest to 5tc3d.
    Pęcherzyk żółtkowy nie był mierzony, ale na zdjęciu też mi wygląda na duży...jednak doktor nic nie mówiła na ten temat...

2017 - 👶
    05/2022 - poronienie zatrzymane 6tc
    01/2023 - poronienie zatrzymane 10tc
    Kariotyp mój ✅
    Kariotyp męża ✅
    Estriadol,prolaktyna,progesteron,
    FSH ✅
    DHEA-S04 ✅
    Witd.D- 46,6 ✅
    Zespół antyfosfolipidowy ❎
    ANA 4 dodatnie, miano 1:320

On:
    Morfologia 4% za to nadrabiają ilością,żywotnością i ruchliwością (wszystkie te parametry dużo ponad normę 💪)
    Fragmentacja DNA plemnika : 11% 👌

24.07 ⏸️
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ