X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Duży pęcherzyk żółtkowy brak zarodka
Odpowiedz

Duży pęcherzyk żółtkowy brak zarodka

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Izabelafrancaaa Debiutantka

Wysłany: 14 maja 2022, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej byłam na USG dokładnie w 6+2 a tam na obrazie widać jedynie pęcherzyk ciążowy 10mm i pęcherzyk żółtkowy który zajmuje prawie połowę ciążowego. Dodam, że nie ma u mnie możliwości aby przesunęła się jakoś bardzo owulacja, musiała być 13-14 dnia cyklu, bo 23 dnia miałam już cień cienia na teście z moczu, a 25 dnia beta z krwi potwierdziła (19,4).
    Czy byłyście w podobnej sytuacji? Czy też miałyscie takie wielkie żółtko a pokazał się zarodek i rozwinęła się zdrowa ciąża?
    Może pokażecie zdjęcia dla porównania?

Jestem załamana ta sytuacja i brakuje już mi nadzieii, że jeszcze może być dobrze☹️ w styczniu miałam poronienie zatrzymane, a w sierpniu 2021 urodziłam martwą córeczkę że złożona wadą serca 💔

• M_arcysia Autorytet

Wysłany: 21 maja 2022, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak u Ciebie sytuacja?
    Coś się wyjaśniło?
    U mnie na usg ciąża o tydzień młodsza niż wynika z OM a też wiem kiedy miałam owuacje i test wyszedł pozytywny już przed terminem miesiączki.
    Wg om 6tc3d i pęcherzyk ciążowy 15mm a wg usg jest to 5tc3d.
    Pęcherzyk żółtkowy nie był mierzony, ale na zdjęciu też mi wygląda na duży...jednak doktor nic nie mówiła na ten temat...

2017 - 👶
    05/2022 - poronienie zatrzymane 6tc
    01/2023 - poronienie zatrzymane 10tc
    Kariotyp mój ✅
    Kariotyp męża ✅
    Estriadol,prolaktyna,progesteron,
    FSH ✅
    DHEA-S04 ✅
    Witd.D- 46,6 ✅
    Zespół antyfosfolipidowy ❎
    ANA 4 dodatnie, miano 1:320

On:
    Morfologia 4% za to nadrabiają ilością,żywotnością i ruchliwością (wszystkie te parametry dużo ponad normę 💪)
    Fragmentacja DNA plemnika : 11% 👌

24.07 ⏸️
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ