X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Dziecko z wadą genetyczną w rodzinie a ciąża
Odpowiedz

Dziecko z wadą genetyczną w rodzinie a ciąża

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny postanowiłam założyć ten wątek, ponieważ może któraś z Was miała lub ma taki sam problem jak ja... Otóż zaczęliśmy z mężem myśleć o dzidziusiu, wiem, że u mnie może nie być tak łatwo, ponieważ mam bardzo nieregularne cykle, co jakiś czas pojawia się torbiel na jajniku i zbyt wysoka prolaktyna, ale to nie o tym... Moja siostra ma niepełnosprawnego synka, wykryto u niego bardzo rzadką wadę genetyczną, ciąża przebiegła prawidłowo, poród przez cc, ale wszystko okej, dopiero po kilku miesiącach okazało się, że coś jest nie tak... no i po szeregu poszukiwań, lekarzach, badań okazało się, że to wada genetyczna. Dodam, że w rodzinie nie było wcześniej takich przypadków, moja siostra i jej mąż również się zbadali - kariotyp i mikromacierze, jednak z badań wyszło, że są zdrowi. Cały czas o tym myślę i boję się zajść w ciąże, a bardzo pragniemy mieć dziecko. Napiszcie proszę co o tym myślicie i czy powinnam iść do genetyka lub jakiegoś innego lekarza? Może ktoś był w takiej sytuacji gdzie w najbliższej rodzinie ujawniła się jakaś wada genetyczna (mojej siostrze lekarz powiedział, że to po prostu taki przypadek) ale mimo wszystko mam obawy :(

4 cs - 29 marca II kreseczki <3

7v8r9n73wz5zsofj.png

heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G

• Camilia Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja córeczka ma neurofibromatoze. Jest to choroba genetyczna. Nikt w rodzinne u nas jej nie ma. Jak to określił lekarz- świeża mutacja. Czasami nie mamy wpływu na różne sprawy...
    A na co choruje synek Twojej siostry?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2017, 13:47

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ