X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje ECHO serduszka
Odpowiedz

ECHO serduszka

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • antea Koleżanka

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie
    Poszukuję Mam które miały wykonane ECHO serca płodu.
    Byłam na takim badaniu wczoraj i od tamtej pory nie mogę przestać o nim myśleć.
    Jestem w 23 tc . Przezierność karkowa dziecka wyszła na granicy normy i dostałam skierowanie na echo.

Niby wszystko jest w normie jednak lekarz powiedział , że zastanawiające jest jedynie : położenie zastawek przedsionkowo-komorowych na jednym poziomie.
    Wyczytałam w specjalistycznej książce, że zdrowe serce charakteryzuje się położeniem tych zastawek na różnym poziomie, a te które są na jednym wskazują na wadę serca.
    Bardzo się denerwuję.

Dzwoniłam do zaprzyjaźnionego Neonatologa, który powiedział mi że z taką diagnozą nic się nie robi i zastawki mogą się jeszcze wykształcić w czasie trwania ciąży.

Czy jest tu może jakaś Mamusia której dziecko miało zastawki na tym samym poziomie i mogłaby mi coś na ten temat powiedzieć?

eef9ea829bfa98ddca7184863e2ba221.png
  • alka89 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Miałam echo płodu raz w miesiącu u od 24 tyg Jak okazało się, że nie rozwinęła się tętnica i jeszcze coś. Wskazywało na wadę serduszka i dlatego kontrolowalismy czy bije. Było wszystko ok. Poprostu taka uroda dziecka. Nie martw się ,choć wiem, że to nie jest łatwe.

Tobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
    Zośka /28.06.2015 **Aniołek **10 tydz.
  • adulcova Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, my miałyśmy ECHO serca z powodu niedomykalności zastawki (...) które wyszło przy USG 3D.

Idź jeszcze dla pewności do innego punktu na ECHO (tak, wiem, ze to kosztowane) i sprawdź. Sama zrobiłabym tak jak wyżej napisałam.

I <3 German, Sewing and TSL!
    relgdf9hqgugqitx.png

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ