Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje ECHO serduszka
Odpowiedz

ECHO serduszka

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • antea Koleżanka

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie
    Poszukuję Mam które miały wykonane ECHO serca płodu.
    Byłam na takim badaniu wczoraj i od tamtej pory nie mogę przestać o nim myśleć.
    Jestem w 23 tc . Przezierność karkowa dziecka wyszła na granicy normy i dostałam skierowanie na echo.

Niby wszystko jest w normie jednak lekarz powiedział , że zastanawiające jest jedynie : położenie zastawek przedsionkowo-komorowych na jednym poziomie.
    Wyczytałam w specjalistycznej książce, że zdrowe serce charakteryzuje się położeniem tych zastawek na różnym poziomie, a te które są na jednym wskazują na wadę serca.
    Bardzo się denerwuję.

Dzwoniłam do zaprzyjaźnionego Neonatologa, który powiedział mi że z taką diagnozą nic się nie robi i zastawki mogą się jeszcze wykształcić w czasie trwania ciąży.

Czy jest tu może jakaś Mamusia której dziecko miało zastawki na tym samym poziomie i mogłaby mi coś na ten temat powiedzieć?

eef9ea829bfa98ddca7184863e2ba221.png
  • alka89 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Miałam echo płodu raz w miesiącu u od 24 tyg Jak okazało się, że nie rozwinęła się tętnica i jeszcze coś. Wskazywało na wadę serduszka i dlatego kontrolowalismy czy bije. Było wszystko ok. Poprostu taka uroda dziecka. Nie martw się ,choć wiem, że to nie jest łatwe.

Tobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
    Zośka /28.06.2015 **Aniołek **10 tydz.
  • adulcova Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, my miałyśmy ECHO serca z powodu niedomykalności zastawki (...) które wyszło przy USG 3D.

Idź jeszcze dla pewności do innego punktu na ECHO (tak, wiem, ze to kosztowane) i sprawdź. Sama zrobiłabym tak jak wyżej napisałam.

I <3 German, Sewing and TSL!
    relgdf9hqgugqitx.png

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ