ECHO serduszka
-
Witajcie
Poszukuję Mam które miały wykonane ECHO serca płodu.
Byłam na takim badaniu wczoraj i od tamtej pory nie mogę przestać o nim myśleć.
Jestem w 23 tc . Przezierność karkowa dziecka wyszła na granicy normy i dostałam skierowanie na echo.
Niby wszystko jest w normie jednak lekarz powiedział , że zastanawiające jest jedynie : położenie zastawek przedsionkowo-komorowych na jednym poziomie.
Wyczytałam w specjalistycznej książce, że zdrowe serce charakteryzuje się położeniem tych zastawek na różnym poziomie, a te które są na jednym wskazują na wadę serca.
Bardzo się denerwuję.
Dzwoniłam do zaprzyjaźnionego Neonatologa, który powiedział mi że z taką diagnozą nic się nie robi i zastawki mogą się jeszcze wykształcić w czasie trwania ciąży.
Czy jest tu może jakaś Mamusia której dziecko miało zastawki na tym samym poziomie i mogłaby mi coś na ten temat powiedzieć?
-
Hej. Miałam echo płodu raz w miesiącu u od 24 tyg Jak okazało się, że nie rozwinęła się tętnica i jeszcze coś. Wskazywało na wadę serduszka i dlatego kontrolowalismy czy bije. Było wszystko ok. Poprostu taka uroda dziecka. Nie martw się ,choć wiem, że to nie jest łatwe.Tobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
Zośka /28.06.2015 **Aniołek **10 tydz. -
Hej, my miałyśmy ECHO serca z powodu niedomykalności zastawki (...) które wyszło przy USG 3D.
Idź jeszcze dla pewności do innego punktu na ECHO (tak, wiem, ze to kosztowane) i sprawdź. Sama zrobiłabym tak jak wyżej napisałam. -