SUPLEMENT DIETY

💜 KWAS FOLIOWY POD LUPĄ 💜

Zaczynacie starania o dziecko? Sprawdźcie, kiedy zacząć suplementację folianów i co naprawdę ma znaczenie.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › Problemy i komplikacje › Grypa , 1 trymestr
Odpowiedz

Grypa , 1 trymestr

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Monisiaa 36 Znajoma

Wysłany: 19 grudnia 2022, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złapałam grypę , jestem w 6 tyg , dziewczynki czy to oznacza koniec ?? Czy jest tu ktoś kto mimo grypy donosił ciążę ?? Jestem załamana

• AnnaE. Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2023, 01:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No generalnie grypa jest groźna w ciąży, ale bez przesady. Bardziej niebezpieczna jest gorączka bez względu na to czym wywołana. Ja miałam grypę w 1 trymestrze. Czułam się tragicznie, bóle całego ciała. Gorączkę zbijałam.. wszystko jest OK.

36 lat, euthyrox 100
    2017 - syn 💙
    2019 - syn 💙
    Lipiec 2023 - córka 💖🫢
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2023, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monisiaa 36 wrote:
    Złapałam grypę , jestem w 6 tyg , dziewczynki czy to oznacza koniec ?? Czy jest tu ktoś kto mimo grypy donosił ciążę ?? Jestem załamana

Na początek ciąży szczepiłam się na covid i grypę pod koniec na krztusiec. Przechodziłam też lekko covid, przynajmniej dwa przeziębienia i zatrucie po którym wylądowałam w szpitalu, ale nie miało to wpływu na ciążę czy zdrowie dziecka 😉

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inozytol a kobieca płodność – wsparcie owulacji, metabolizmu i zdrowia hormonalnego kobiet

Coraz więcej kobiet w wieku rozrodczym zmaga się z zaburzeniami hormonalnymi, które utrudniają zajście w ciążę lub jej prawidłowy przebieg. Dlatego wiele par w czasie starań o dziecko decyduje się na wprowadzenie suplementacji poprawiającej kobiecą płodność. Jednym z najlepiej przebadanych składników jest inozytol, który – regulując gospodarkę hormonalną i cukrową – może zwiększyć szansę na zapłodnienie. Jak dokładnie działa i jakie inne skuteczne składniki wspierające płodność kobiet warto włączyć do codziennej suplementacji?

CZYTAJ WIĘCEJ