X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

HBS

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Aleksandra19 Ekspertka

Wysłany: 18 grudnia 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ostatnio miałam robione badanie HbsAg, wynik wyszedł dodatni oczywiście wystraszyłam się, na drugi dzień poszłam z wynikiem do ginekologa, doktor powiedziała, że po prostu musze miec wpisany w ksiażeczce ciazy ze hbs dodatni żeby położna odbierająca porod o tym wiedziała.
    Wiem, ze zdarzaly sie pomyłki w laboratorium i chciałam powtorzyc wynik powiedziala ze moge sobie powtorzyc prywatnie dla siebie, a co jesli wyszedl by mi ujemny?
    Czy ktoras z mam miała dodatni hbs, jak pozniej przebiagał porod?

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ