Heviran w ciązy
-
Tak, w szpitalu lekarze mi przepisali na opryszczkę narządów płciowych. Kuracja dziesięciodniowa. Z dzidziusiem jak najbardziej ok
Gosiaczek, Dodi, dddodiii lubią tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.2014 3700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.2016 3650 g, 55 cm -
Dzięki Lenusia...tak sie boje to brać: wzięłam dziś 2 tabletki i chyba dwie zwróciłam-może podświadomie odrzucam ten lek ze strachu . Chociaż boje się go też nie brać...Franuś 19.08.2014 👦🏻
Edytka 29.08.2017👧🏼
Przemuś 27.10.2021 👶
Aniołki: 15/16.10.2013💔, 14.09.2016 💔👼 -
Gosiaczek, bierz go. Opryszczka jest gorsza niż ten lek. On nie powoduje żadnych wad. Mój maluszek fikał dziś koziołki, a kurację zakończyłam kilka dni temu. Lekarze by go nie dawali, gdyby istniało jakieś ryzyko
Gosiaczek, Dodi, dddodiii lubią tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
Lanusia, jesteś moją nadzieją!
Jestem w 6tyg ciąży i właśnie dostałam opryszczki narządów płciowych Mam rónież przepisany Heviran ale najbardziej boję się, że coś nie tak będzie z dzieckiem W którym tyg ciąży byłaś jak dostałaś tego dziadostwa?Lanusia93 lubi tę wiadomość
-
Już teraz nie będę dokładnie sprawdzać, ale miałam na początku ciąży i ok. 16 tygodnia.
Ja jestem nosicielem wirusa, więc pewnie często będzie się odnawiać
Bierzcie spokojnie.dddodiii lubi tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
nick nieaktualnySylwia a gorączkę masz?
Tak myślę że może leć jutro na izbę przyjęć, powiedz co się dzieje i powiedz też że lekarz po prostu nie przyjął Cię. A mogłaś przenieść jakoś tą opryszczkę z ust? Jeśli to faktycznie to to naprawdę nie powinnaś zwlekać z wizytą. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTak myślałam Przeciez to Acyklawir-bezpieczny w ciąży,chociaż mam skutki uboczne,ale jakos przezyje :)Ja dzis biorę drugi dzień.Mam brać piec dni i tak się zastanawiam czy jak zażywam od czwartku i w ten dzien wzięłam dwie tabl.,to czy powinnam zakończy kuracje w poniedziałek,czy jeszcze we wtorek wziąć trzy?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyGalanea wrote:Ja również stosowałam Heviran w ciąży. Do tego ginka poleciła mi stosować Rutinoscorbin i dużo wypoczywać.
Dziękuję Ci za info:)
A ile tabletek bralas? Tez 5razy dziennie przez 5dni?
Ja nie wiem wlasnie czy jak brałam przez 4dni piec razy dziennie plus w dzień kiedy dostałam receptę zjadłam dwie,to czy dzis wystarcza trzy,czy cale piec powinnam jeszcze dzis łyknąć? -
dddodiii wrote:O Jezu..nawet nie wiesz jaka ulga jak napisalas,ze stosowałaś
Dziękuję Ci za info:)
A ile tabletek bralas? Tez 5razy dziennie przez 5dni?
Ja nie wiem wlasnie czy jak brałam przez 4dni piec razy dziennie plus w dzień kiedy dostałam receptę zjadłam dwie,to czy dzis wystarcza trzy,czy cale piec powinnam jeszcze dzis łyknąć?
Kurcze, niestety nie pamiętam już ile ich brałam, to było dość dawno. Myślę, że to lekarz indywidualnie powinien Ci ustalić dawkę -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyChciałam dać znaka,ze bylam dzis u ginka i z dzidziulkiem idealnie:) opryszczki nie ma,Heviran brałam przez piec dni i jestem chodzącym przykładem tego,ze jest bezpieczny w ciazy-maluszek urosl idealnie i wszystko jest prawidlowo:)
Tak wiec dziewczyny nie bójcie sie,ja sie nasterowałam za nas wszystkie:) -
nick nieaktualny
-