X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Jakie wcierki polecacie przy łuszczycy skóry głowy?
Odpowiedz

Jakie wcierki polecacie przy łuszczycy skóry głowy?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Danala Znajoma

Wysłany: 18 września, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od kilku miesięcy staram się poprawić kondycję włosów. Mam łuszczycę skóry głowy i boję się stosować cokolwiek, co może zaostrzyć zmiany. Czy są jakieś wcierki, które pomagają na porost włosów, ale nie pogarszają stanu skóry? Coś bez alkoholu, co nie wysuszy?

• sawak Koleżanka

Wysłany: 18 września, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja stosuję wcierki od roku i nigdy nie miałam piękniejszych włosów. Na początku było tragicznie – łuska, świąd, podrażnienia – a teraz włosy są mocniejsze, gęstsze i mniej wypadają. Zaczynałam od Jantaru i delikatnie wprowadzałam wcierkę z OnlyBio. Obie są łagodne i nie pogarszają stanu skóry.

• Annite Przyjaciółka

Wysłany: 18 września, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakie konkretnie wcierki stosujesz? Ja się waham, bo boję się podrażnień. Ostatnio kupiłam Banfi, ale nie zaczęłam jeszcze używać, bo nie wiem jak moja skóra zareaguje. Ponoć działa na porost, ale trochę agresywnie. U mnie łuszczyca jest miejscowa – kilka plam, ale wolę uważać. Jak coś się zaostrzy, to mam zawsze pod ręką Psorisel – szczególnie płyn do skóry głowy na dzień.

• frozole Debiutantka

Wysłany: 18 września, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie sprawdziła się wcierka z kropli żołądkowych – działa stymulująco, ale trzeba uważać, bo to alkohol. Dlatego stosuję ją punktowo, a na większą powierzchnię raczej łagodniejsze produkty jak Jantar. Generalnie przy łuszczycy to wszystko metodą prób i błędów. Jedno, co mam sprawdzone, to że jak zmiany się nasilają, to tylko Psorisel przynosi ulgę. Nie maskuje objawów jak sterydy, ale faktycznie poprawia stan skóry.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ