X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Kolejna ciaza po poronieniu po tabletkach antykoncepcyjnych
Odpowiedz

Kolejna ciaza po poronieniu po tabletkach antykoncepcyjnych

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny! Wybaczcie ze zakladam nowy watek, ale ciezko wygrzebac informacje w necie :-\
    A wiec rzecz w tym ze w polowie pazdziernika poronilam - dzidzia nie miala serduszka :-( Potem zabieg lyzeczkowania. Jakos pod koniec listopada zaczelam brac tablentki antykoncepcyjne Sidretella. Odstawilam je okolo tydzien temu, wzielam tylko poltora opakowania. Czy moge miec problem z zajsciem w kolejna ciaze w tym miesiacu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2016, 18:50

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w czerwcu 2014 poroniłam potem cykl nie mógł się unormowac... Wieczne plamienia mocne krwawienie w miesiączkę i nie mogłam zajść w ciążę... Po kilku miesiącach meczarni wzięłam tabletki antykoncepcyjne brałam przez 4-5 miesięcy po odstawieniu pierwszy cykl i ciąża. Myślę że nie powinnaś tak odstawiac szybko tabletek minimum 3 miesiące żeby organizm uspokoić bo niestety hormony szaleją oczywiście to nie reguła ale tabletki zawsze bierze się od początku do końca bo organizm glupieje... Mimo wszystko powodzenia ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miesiaczka po zabiegu przebiegala prawidlowo, a tabletki bylo po to zeby nie zajsc w kolejna ciaze bo nawet nie moglam o tym myslec, teraz troche nie odpowiedzialnie zdecydowalam ze tego chce, po odstawieniu mialam 3 miesiaczke, byla normalna. Miesiaczke mialam w srode, a dzis brzuch bolal mnie jak na okres a przed tym mialam brazowe plamienie, co to moze znaczyc? I dziekuje ci bardzo ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I w ulotce moich tabletek pisze ze mozna odstawic w kazdej chwili.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czasami ginekolodzy dają na 3 miesiące antyki żeby odstawic i zachodzic w ciażę ale wg mnie jest to dość łopatologiczna metoda. Jesli jest problem to trzeba to wyjaśnic a nie ładowac hormony, które nie oszukujmy sie nie sa obojętne.
    Ja brałam przez wiele lat i żałuję i na pewno wiecej tego nie powtórzę.
    Oczywiście każda zrobi jak uważa, ale ja bym odsatawiła i sprawdziła co jest powodem poronienia/problemów itp/

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ