Kolonoskopia badanie
-
Pytania do dziewczyn z potwierdzonymi zrostami na jelitach, które przechodziły kolonoskopie.
Jak czułyście się dzień/dwa/kilka po? Czy nasiliły się Wam dolegliwości związane ze zrostami na jelitach?
Czy coś Wam na tej kolonoskopii wyszło w temacie zrostów? Wiem, że zrosty są na zewnątrz, ale jeśli był problem z przebiciem się, to czy to jest związane ze zrostami? Mam z tej kolonoskopii piękny wynik, nie licząc polipów, a zrosty miałam potwierdzone w rezonansie i badaniu ginekologicznym. Przez info o zrostach dostałam silne uspokajacze na badanie, ale i tak w kilku momentach bolało. No ale pani doktor nie napisała na wyniku nic, że miała problemy, żeby się przebić, a miała -
Jestem świeżo po kolonoskopii, na opisie nic o zrostach nie napisane, a w trakcie badania lekarz sam zwrócił uwagę, że jelita zrośnięte, dokładnie w tych miejscach, gdzie zwyczajowo mi najbardziej dokuczają.
Kolonoskopia do przeżycia, ale szczerze powiem róbcie w znieczuleniu, w sensie pod narkozą.
Zerknij sobie na stronę:
https://merkurymeble.pl/kiedy-wykonac-kolonoskopie-i-gastroskopie-oraz-co-wykrywaja-te-badania/
Badanie jest tutaj szerzej opisane.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia, 12:08
-