X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Krwiak bez krwawienia
Odpowiedz

Krwiak bez krwawienia

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • awoz Znajoma

Wysłany: 19 sierpnia, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W USG w 9+0 lekarz wykrył krwiaka 1,2x0,7 cm, wg lekarza i położnej jest malutki. Dziecko ma się dobrze, serduszko bije. Nie mam żadnych krwawień ani plamien, kilka razy w ciągu dnia jakby pociagniecie w brzuchu, które od razu mija. Poza tym czuję się dobrze.

Czy miałyście może stwierdzony krwiak bez krwawienia/plamienia? Czy to lepiej czy gorzej że nie krwawi? Jestem pod kontrolą lekarza, ale w większości historii czytam że krwawienie jednak było a u mnie nic co mnie zastanawia

• promykk Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    awoz wrote:
    W USG w 9+0 lekarz wykrył krwiaka 1,2x0,7 cm, wg lekarza i położnej jest malutki. Dziecko ma się dobrze, serduszko bije. Nie mam żadnych krwawień ani plamien, kilka razy w ciągu dnia jakby pociagniecie w brzuchu, które od razu mija. Poza tym czuję się dobrze.

Czy miałyście może stwierdzony krwiak bez krwawienia/plamienia? Czy to lepiej czy gorzej że nie krwawi? Jestem pod kontrolą lekarza, ale w większości historii czytam że krwawienie jednak było a u mnie nic co mnie zastanawia
    Może się nagle opróżnić i wtedy bez paniki jak zobaczysz krew - tylko spokojnie na kontrolę. 🤗

awoz lubi tę wiadomość

10.2024 💔 9tc, zabieg
    30.12.24 ⏸️
    NIFTY pro niskie ryzyka 🩷👧
    04.08 2700g 🧁

preg.png
  • Klusek Znajoma

Wysłany: 21 sierpnia, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My walczymy z krwiakiem od samego początku tylko kilkukrotnie większym.

U nas kilka razy nas straszył plamieniami, jak jest delikatnie jak przy miesiączce i ciemniejsza krew to zwykle nie ma co wpadać w panikę - on schodzi i moja pani gin sama mówiła że lepiej jak zszedłby.

Jak nie schodzi i sobie siedzi- trzeba więcej uważać, nie dźwigać, bez sportu, same spacerki.
    Słyszałam że u niektórych do końca ciazy sobie siedza i nie mają większego wpływu na ciążę. U mnie ciągle coś mąci i często jesteśmy w szpitalu 🙄.
    Na pewno nie wpadać w panikę tylko chodzić na wizyty (początkowo u mnie co tydzień, później dwa), jak coś boli lub krwawi jechać na sor sprawdzić czy wszytsko ok z Wami.
    Trzymam kciuki 🤗

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia, 20:48

Od 10 lat walka z endometriozą 💪
    Laparotomia, laparoskopia

Od 2 lat dieta przeciwzapalna 🤍

3 nieudane procedury
    2 poronienia

Walka o kolejną ciążę ❤️
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ