X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Krwiak bez krwawienia
Odpowiedz

Krwiak bez krwawienia

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • awoz Znajoma

Wysłany: 19 sierpnia, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W USG w 9+0 lekarz wykrył krwiaka 1,2x0,7 cm, wg lekarza i położnej jest malutki. Dziecko ma się dobrze, serduszko bije. Nie mam żadnych krwawień ani plamien, kilka razy w ciągu dnia jakby pociagniecie w brzuchu, które od razu mija. Poza tym czuję się dobrze.

Czy miałyście może stwierdzony krwiak bez krwawienia/plamienia? Czy to lepiej czy gorzej że nie krwawi? Jestem pod kontrolą lekarza, ale w większości historii czytam że krwawienie jednak było a u mnie nic co mnie zastanawia

• promykk Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    awoz wrote:
    W USG w 9+0 lekarz wykrył krwiaka 1,2x0,7 cm, wg lekarza i położnej jest malutki. Dziecko ma się dobrze, serduszko bije. Nie mam żadnych krwawień ani plamien, kilka razy w ciągu dnia jakby pociagniecie w brzuchu, które od razu mija. Poza tym czuję się dobrze.

Czy miałyście może stwierdzony krwiak bez krwawienia/plamienia? Czy to lepiej czy gorzej że nie krwawi? Jestem pod kontrolą lekarza, ale w większości historii czytam że krwawienie jednak było a u mnie nic co mnie zastanawia
    Może się nagle opróżnić i wtedy bez paniki jak zobaczysz krew - tylko spokojnie na kontrolę. 🤗

awoz lubi tę wiadomość

10.2024 💔 9tc, zabieg
    30.12.24 ⏸️
    NIFTY pro niskie ryzyka 🩷👧
    04.08 2700g 🧁
    05.09 🎂🥳 3200g, 55cm, 10 pkt.

age.png
  • Klusek Koleżanka

Wysłany: 21 sierpnia, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My walczymy z krwiakiem od samego początku tylko kilkukrotnie większym.

U nas kilka razy nas straszył plamieniami, jak jest delikatnie jak przy miesiączce i ciemniejsza krew to zwykle nie ma co wpadać w panikę - on schodzi i moja pani gin sama mówiła że lepiej jak zszedłby.

Jak nie schodzi i sobie siedzi- trzeba więcej uważać, nie dźwigać, bez sportu, same spacerki.
    Słyszałam że u niektórych do końca ciazy sobie siedza i nie mają większego wpływu na ciążę. U mnie ciągle coś mąci i często jesteśmy w szpitalu 🙄.
    Na pewno nie wpadać w panikę tylko chodzić na wizyty (początkowo u mnie co tydzień, później dwa), jak coś boli lub krwawi jechać na sor sprawdzić czy wszytsko ok z Wami.
    Trzymam kciuki 🤗

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia, 20:48

Od 10 lat walka z endometriozą 💪
    Laparotomia, laparoskopia
    AMH= 0,1

Od 2 lat dieta przeciwzapalna 🤍

3 nieudane procedury
    2 poronienia

Walka o kolejną ciążę ❤️
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ