X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Krwiak bez krwawienia
Odpowiedz

Krwiak bez krwawienia

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • awoz Znajoma

Wysłany: 19 sierpnia, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W USG w 9+0 lekarz wykrył krwiaka 1,2x0,7 cm, wg lekarza i położnej jest malutki. Dziecko ma się dobrze, serduszko bije. Nie mam żadnych krwawień ani plamien, kilka razy w ciągu dnia jakby pociagniecie w brzuchu, które od razu mija. Poza tym czuję się dobrze.

Czy miałyście może stwierdzony krwiak bez krwawienia/plamienia? Czy to lepiej czy gorzej że nie krwawi? Jestem pod kontrolą lekarza, ale w większości historii czytam że krwawienie jednak było a u mnie nic co mnie zastanawia

• promykk Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    awoz wrote:
    W USG w 9+0 lekarz wykrył krwiaka 1,2x0,7 cm, wg lekarza i położnej jest malutki. Dziecko ma się dobrze, serduszko bije. Nie mam żadnych krwawień ani plamien, kilka razy w ciągu dnia jakby pociagniecie w brzuchu, które od razu mija. Poza tym czuję się dobrze.

Czy miałyście może stwierdzony krwiak bez krwawienia/plamienia? Czy to lepiej czy gorzej że nie krwawi? Jestem pod kontrolą lekarza, ale w większości historii czytam że krwawienie jednak było a u mnie nic co mnie zastanawia
    Może się nagle opróżnić i wtedy bez paniki jak zobaczysz krew - tylko spokojnie na kontrolę. 🤗

awoz lubi tę wiadomość

10.2024 💔 9tc, zabieg
    30.12.24 ⏸️
    NIFTY pro niskie ryzyka 🩷👧
    04.08 2700g 🧁
    05.09 🎂🥳 3200g, 55cm, 10 pkt.

age.png
  • Klusek Koleżanka

Wysłany: 21 sierpnia, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My walczymy z krwiakiem od samego początku tylko kilkukrotnie większym.

U nas kilka razy nas straszył plamieniami, jak jest delikatnie jak przy miesiączce i ciemniejsza krew to zwykle nie ma co wpadać w panikę - on schodzi i moja pani gin sama mówiła że lepiej jak zszedłby.

Jak nie schodzi i sobie siedzi- trzeba więcej uważać, nie dźwigać, bez sportu, same spacerki.
    Słyszałam że u niektórych do końca ciazy sobie siedza i nie mają większego wpływu na ciążę. U mnie ciągle coś mąci i często jesteśmy w szpitalu 🙄.
    Na pewno nie wpadać w panikę tylko chodzić na wizyty (początkowo u mnie co tydzień, później dwa), jak coś boli lub krwawi jechać na sor sprawdzić czy wszytsko ok z Wami.
    Trzymam kciuki 🤗

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia, 20:48

Od 10 lat walka z endometriozą 💪
    Laparotomia, laparoskopia
    AMH= 0,1

Od 2 lat dieta przeciwzapalna 🤍

3 nieudane procedury
    2 poronienia

Walka o kolejną ciążę ❤️
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ