X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Krwiak ciążowy
Odpowiedz

Krwiak ciążowy

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • sweet_cayenne Koleżanka

Wysłany: 13 września 2023, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jestem w 8 tyg ciąży od końca 5 tyg mam plamienie. Okazało się kilka dni temu, że to krwiak. Częściowo połączony z pęcherzykiem i rozwarstwia kosmówke. Zapisali duphaston 3x2 i oszczędzać się,mina lekarki nie dawała dużych nadzieji. Może któreś z was się udało w podobnej sytuacji

Poronienie 5 tydzień
    Poronienie 6 tydzień
    2021 CP - laparoskopia PJ
    2021 CC-40 tydzień wymarzona córcia ❣️
    2022 CP LEWY JAJOWOD - LECZENIE MTX
    SIERPIEŃ 2023 II KRESKI
    8 TYDZIEŃ KRWIAK PODKOSMÓWKOWY
  • Aaaniaaa4 Przyjaciółka

Wysłany: 18 września 2023, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z tego powodu w 5 tygodniu leżałam w szpitalu. Wyszłam po 10 dniach. Plamiłam gdzieś do przełomu 9 i 10 tygodnia. Potem wszystko ustąpiło i krwiak się wchłonął. Oprócz Duphastonu dostawałam jeszcze cyclonamine i 2x Exacyl. Poza tym Clexane i Acard. Leżałam prawie plackiem przez ten czas.

Początek starań - 2017.
    Cykle naturalne i stymulowane - brak owulacji, LUF, endometrioza IV st.
    Od 2020 Gameta Kielce/Łódź.
    02.2021 - histeroskopia diagnostyczna -> CD138 (+) -> leczenie.
    03.2021 - biopsja endometrium - czysto !
    04.2021 - start pierwszej procedury 😱
    21.04.21 - punkcja, transfer odroczony ⛄️⛄️⛄️
    1xcb 2x beta <1,2
    Wiosna 2022 r - druga procedura - 4 blastocysty
    Lipiec 2022 r. - transfer na cyklu naturalnym - beta < 1,2
    Wrzesień 2022 r. - operacja endometriozy głębokonaciekającej
    Jesień 2022 r. - leczenie hormonalne, immunologia, wizyta u doc. P - bez zaleceń, kontrolna biopsja endometrium - czysto
    01.03.2023 - transfer ⛄️ - beta <1,2
  • Enni Znajoma

Wysłany: 19 września 2023, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,
    miałam krwiaka w 1 ciąży. Koło 7 tygodnia dostałam silnego krwawienia - byłam pewna, że to poronienie, na następny dzień rano pojechałam do lekarza- serduszko biło. Lekarz wyjaśnił mi, że miałam krwiaka, który częściowo pękł.
    Lekarz powiedział, że to bardzo dobrze, bo dzięki temu nie urósł zbyt duży. Cześć krwiaka została, ale wchłonął się sam do 12 tygodnia.
    Wiem, że to jest częste, tj te krwiaki. Wiele z moich koleżanek miało podobną historię. Z tych przypadków, które znam- zawsze kończyło się dobrze. Nie wiem na ile zwiększa zagrożenie, to, że jest połączony z pęcherzykiem. Ja bym to skonsultowała z dobrym lekarzem od patologii ciąży, czyli perinatologiem.
    Trzymam kciuki, aby wszystko dobrze się skończyło

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ