X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Laktator a zatory w piersi
Odpowiedz

Laktator a zatory w piersi

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • zolima26 Koleżanka

Wysłany: 4 listopada, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piszę z nadzieją, że mi coś podpowiecie 🙂 karmię głównie piersią, trochę dokarmiam mieszanką - mam mało mleka i mały się nie najada. Kiedy daję mu mieszankę, działam równolegle laktatorem i...no właśnie, tu się zaczynają problemy. Mam wrażenie, że mój laktator (Momcozy S12 Pro) nie daje sobie rady - czasami nie ściąga mleka prawie w ogóle, a potem tworzą mi się zastoje (bolesne grudy), które tylko dziecko jest w stanie rozładować. Zastanawiam się nad przejściem całkowicie na KPI, bo mam niski próg bólu i karmienie w większości przypadków mnie po prostu boli (tak, byłam u CDL, podcięliśmy wędzidełko, ale problem nadal pozostaje - widocznie taka moja natura). Poza tym na KPI mogłabym mieć większą kontrolę nad porcjami dla dzieciaczka, żeby się na pewno najadał.
    I w związku z tym pytanie: jaki skuteczny laktator polecacie? Żeby odciąganie nie było bolesne i nie haratało brodawek, ale żeby było skuteczne i mogło też rozładowywać zatory. Mój Momcozy w ogóle sobie z tym nie radzi.

age.png
  • osiecka89 Ekspertka

Wysłany: 4 listopada, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, totalnie się zgadzam z tym co piszesz o momcozy s12 pro. Ostatnio skusiłam się na niego podczas promocji w Mediaexpert (pojedynczy kosztował 199zl). I jest to dla mnie niewypał. Nie wiem może mam za dużo mleka? Ale po 20 minutach na jednej piersi mleka jest bardzo mało, gdzie mam porównanie z moim Philipsem, że z jednej piersi potrafi mi 120 ml zejść. Nie wspomnę o tym, że 2h po odciągnięciu potrafi mnie zalać mlekiem:/ zachęcały do zakupu pozytywne recenzje a ja jestem srogo zawiedziona i rozczarowana. U mnie się nie sprawdza.
    Cieszę się, że zaczynając przygodę z odciaganiem zainwestowałam w Philips Avent hands free. Wahałam się między nim a właśnie tym momcozy. I całe szczęście, że poszłam w Philipsa, bo jest szansa, że z momcozy w ogóle bym przestała się bawic w KPI i kp i wygłaszała laktację. Jeśli komuś zależy na świetnym odciąganiu pokarmu to Philips to gwarantuje. Minus to cena (ponad 1200zł) i to, że są rurki, które przynajmniej mi praktycznie uniemożliwiają noszenie bobasa. Więc czasem (zwłaszcza na początku jak wszystko jest nowe) nie jest to najłatwiejsze pod względem logistycznymi. Ale mimo wszystko ja mogę polecić.

rocznik 89
    Mutacja V Leidena (heterozygotyczna)
    przygotowanie do starań 01.2024
    rozpoczęcie starań 12.2024
    ⏸️ 19.12.2024 , beta 64
    21.12 beta 134.7
    23.12 beta 339
    27.12 beta 1951

age.png
  • zolima26 Koleżanka

Wysłany: 4 listopada, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten Avent to jest podwójny, muszlowy? Widziałam go pod nazwą Skin Sense, symbol - SCF-532/11 czy to ten?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada, 23:59

age.png
  • osiecka89 Ekspertka

Wysłany: 5 listopada, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zolima26 wrote:
    Ten Avent to jest podwójny, muszlowy? Widziałam go pod nazwą Skin Sense, symbol - SCF-532/11 czy to ten?
    Tak, to ten :)

rocznik 89
    Mutacja V Leidena (heterozygotyczna)
    przygotowanie do starań 01.2024
    rozpoczęcie starań 12.2024
    ⏸️ 19.12.2024 , beta 64
    21.12 beta 134.7
    23.12 beta 339
    27.12 beta 1951

age.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ