X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Łożysko brzeżnie przodujące
Odpowiedz

Łożysko brzeżnie przodujące

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Pszczczółka Znajoma

Wysłany: 18 października 2019, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Niestety mam stwierdzone łożysko przodujące brzeżnie...
    W 33 tygodniu ciąży było 1 cm od szyjki macicy.
    Czy któraś z Was też tak miała? Czy łożysko się jednak podniosło? Mój gin twierdzi, że nie podniesie się już na tyle, żeby rodzić sn.
    W mojej poprzedniej ciąży też było nisko, ale przed porodem jednak było 4 cm od szyjki i rodziłam siłami natury.

• Ania0306 Autorytet

Wysłany: 19 października 2019, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam stwierdzone ale pod koniec 1 trymestru i faktycznie z czasem poszło do góry i na końcu ciąży było już na samej górze czyli na dnie macicy. U Ciebie już dość wysoki wiek ciąży więc chyba lekarz Twój ma rację. Mój lekarz mi mówił, że jeśli do 35 tygodnia ciąży się nie podniesie to już raczej tak zostanie.

08.02.2019 ❤ Julka 39t i 1d 2645g 51 cm
    iv09jw4z1f5kql8q.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ