X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Łożysko - odklejanie, odwarstwianie
Odpowiedz

Łożysko - odklejanie, odwarstwianie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Ewa_S Nowa

Wysłany: 6 października 2017, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was miała ten problem w ciąży i udało się ? Jeśli tak to w jakim stopniu, jakie zalecenia czy jest szansa, nadzieja ? Ja o odklejaniu się łożyska dowiedziałam się we wtorek to 16tc

• MikroLena Koleżanka

Wysłany: 29 października 2017, 02:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, ja urodziłam przez cc kilka dni temu po tym jak dostałam krwawienia. Po operacji dowiedziałam się, że łożysko było już częściowo odklejone. Maluch urodził się zdrowy 10/10 w skali apgar. Także trzymam kciuki żeby u ciebie też się dobrze skończyło.
    W trakcie ciąży zdiagnozowano u mnie łożysko przodujące. Brałam leki przeciwskurczowe, na podtrzymanie i się oszczędzałam.

dqpranliwnrweqx3.png
  • Abs Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2017, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, na forum już jest wątek "odklejenie łożyska". Znajdziecie tam więcej informacji. Mi łożysko odkleiło się w 29 tygodniu i skończyło się to śmiercią dziecka niestety, także problem jest poważny.

2016 Pawełek 28tc
    2018 Weronika moja największa radość
    2020 Piotruś moja druga największa radość
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ