Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Lożysko przodujące
Odpowiedz

Lożysko przodujące

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Nusiaaa89 Przyjaciółka

Wysłany: 3 sierpnia 2023, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie znalazłam takiego tematu więc otwieram nowy wątek.
    U mnie od 21 tygodnia ciąży łożysko przodujące. Aktualnie 24 tydzien i zamiast iść w górę to poszło jeszcze bardziej w dół, i to sporo 😭 2 tygodnie leżałam i odpoczywałam. A tu w dwa tygodnie taka zmiana.
    U mnie dodatkowo giga mięśniak 12 cm naciska na łożysko, może się odkleić w każdej chwili Jakieś rady? Historie z happy endem? Pozytywy? Coś, żeby w międzyczasie nie zwariować? 🤔

• MartynaB Debiutantka

Wysłany: 11 sierpnia 2023, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało się coś więcej dowiedzieć?

• gosik79 Debiutantka

Wysłany: 25 sierpnia 2023, 05:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja właśnie tez dowiedziałam się ze moje łożysko jest 1,5cm oddalone od szyjki (minimum jest 2cm) przeleciałam całe Google położna mówi żeby się nie stresować :/ . W Twoim przypadku jeśli się nie ruszy to będziesz mieć cesarkę. Dalej odpoczywaj unikaj wysiłku fizycznego i sexu. W razie krwawień gon do szpitala, słyszałam o przypadku ze dziewczyna urodziła w 32 tygodniu przez cesarkę podawali jej leki na rozwiniecie płuc u dziecka i wszystko skończyło się dobrze. Bądź czujna w razie czego odrazu szpital. Nie sadze żeby Ci się przesunęło skoro opadło wraz z wzrostem macicy. Uważaj na siebie. X

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ