X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Lożysko przodujące
Odpowiedz

Lożysko przodujące

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Nusiaaa89 Przyjaciółka

Wysłany: 3 sierpnia 2023, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie znalazłam takiego tematu więc otwieram nowy wątek.
    U mnie od 21 tygodnia ciąży łożysko przodujące. Aktualnie 24 tydzien i zamiast iść w górę to poszło jeszcze bardziej w dół, i to sporo 😭 2 tygodnie leżałam i odpoczywałam. A tu w dwa tygodnie taka zmiana.
    U mnie dodatkowo giga mięśniak 12 cm naciska na łożysko, może się odkleić w każdej chwili Jakieś rady? Historie z happy endem? Pozytywy? Coś, żeby w międzyczasie nie zwariować? 🤔

• MartynaB Debiutantka

Wysłany: 11 sierpnia 2023, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało się coś więcej dowiedzieć?

• gosik79 Debiutantka

Wysłany: 25 sierpnia 2023, 05:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja właśnie tez dowiedziałam się ze moje łożysko jest 1,5cm oddalone od szyjki (minimum jest 2cm) przeleciałam całe Google położna mówi żeby się nie stresować :/ . W Twoim przypadku jeśli się nie ruszy to będziesz mieć cesarkę. Dalej odpoczywaj unikaj wysiłku fizycznego i sexu. W razie krwawień gon do szpitala, słyszałam o przypadku ze dziewczyna urodziła w 32 tygodniu przez cesarkę podawali jej leki na rozwiniecie płuc u dziecka i wszystko skończyło się dobrze. Bądź czujna w razie czego odrazu szpital. Nie sadze żeby Ci się przesunęło skoro opadło wraz z wzrostem macicy. Uważaj na siebie. X

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ