Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Lożysko przodujące
Odpowiedz

Lożysko przodujące

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Nusiaaa89 Przyjaciółka

Wysłany: 3 sierpnia 2023, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie znalazłam takiego tematu więc otwieram nowy wątek.
    U mnie od 21 tygodnia ciąży łożysko przodujące. Aktualnie 24 tydzien i zamiast iść w górę to poszło jeszcze bardziej w dół, i to sporo 😭 2 tygodnie leżałam i odpoczywałam. A tu w dwa tygodnie taka zmiana.
    U mnie dodatkowo giga mięśniak 12 cm naciska na łożysko, może się odkleić w każdej chwili Jakieś rady? Historie z happy endem? Pozytywy? Coś, żeby w międzyczasie nie zwariować? 🤔

• MartynaB Debiutantka

Wysłany: 11 sierpnia 2023, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało się coś więcej dowiedzieć?

• gosik79 Debiutantka

Wysłany: 25 sierpnia 2023, 05:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja właśnie tez dowiedziałam się ze moje łożysko jest 1,5cm oddalone od szyjki (minimum jest 2cm) przeleciałam całe Google położna mówi żeby się nie stresować :/ . W Twoim przypadku jeśli się nie ruszy to będziesz mieć cesarkę. Dalej odpoczywaj unikaj wysiłku fizycznego i sexu. W razie krwawień gon do szpitala, słyszałam o przypadku ze dziewczyna urodziła w 32 tygodniu przez cesarkę podawali jej leki na rozwiniecie płuc u dziecka i wszystko skończyło się dobrze. Bądź czujna w razie czego odrazu szpital. Nie sadze żeby Ci się przesunęło skoro opadło wraz z wzrostem macicy. Uważaj na siebie. X

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ