X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Lożysko przodujące
Odpowiedz

Lożysko przodujące

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Nusiaaa89 Przyjaciółka

Wysłany: 3 sierpnia 2023, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie znalazłam takiego tematu więc otwieram nowy wątek.
    U mnie od 21 tygodnia ciąży łożysko przodujące. Aktualnie 24 tydzien i zamiast iść w górę to poszło jeszcze bardziej w dół, i to sporo 😭 2 tygodnie leżałam i odpoczywałam. A tu w dwa tygodnie taka zmiana.
    U mnie dodatkowo giga mięśniak 12 cm naciska na łożysko, może się odkleić w każdej chwili Jakieś rady? Historie z happy endem? Pozytywy? Coś, żeby w międzyczasie nie zwariować? 🤔

• MartynaB Debiutantka

Wysłany: 11 sierpnia 2023, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało się coś więcej dowiedzieć?

• gosik79 Debiutantka

Wysłany: 25 sierpnia 2023, 05:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja właśnie tez dowiedziałam się ze moje łożysko jest 1,5cm oddalone od szyjki (minimum jest 2cm) przeleciałam całe Google położna mówi żeby się nie stresować :/ . W Twoim przypadku jeśli się nie ruszy to będziesz mieć cesarkę. Dalej odpoczywaj unikaj wysiłku fizycznego i sexu. W razie krwawień gon do szpitala, słyszałam o przypadku ze dziewczyna urodziła w 32 tygodniu przez cesarkę podawali jej leki na rozwiniecie płuc u dziecka i wszystko skończyło się dobrze. Bądź czujna w razie czego odrazu szpital. Nie sadze żeby Ci się przesunęło skoro opadło wraz z wzrostem macicy. Uważaj na siebie. X

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ