X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Macica dwurożna w 6tc
Odpowiedz

Macica dwurożna w 6tc

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Smutnamiss Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś na usg dowiedziałam się że mam macicę dwurożną i jestem w ciąży jest już zarodek z bijącym sercem. Co ja mam teraz zrobić czy to wyrok czy ja poronie. Jak to leczyć jak się zachowywać lekarz nic mi na to nie powiedział

27a73b5519.png
  • Kasionek Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam dwurożna i to z przegroda .Dużo kobiet to ma i nie musi wcale przeszkadzać w ciąży.Tez jak się dowiedziałam,byłam przerażona.Niestety dwurożności się nie leczy .Ja po niepowodzeniach robiłam rezonans w którym dokladnie okazało się jaka mam wadę, usunęli mi przegrodę dwurozność została .Moje straty nie były wiązane z wadą macicy .Także głowa góry będzie dobrze.

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • Smutnamiss Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarka mówiła że moja ma kształt serduszka ale nie widzi przegrody, wszystko w rękach Boga

27a73b5519.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ