mała macica
-
Hej, czy któraś z was została poinformowana przez ginekologa, że ma "malutką macicę" i czy były jakieś tego konsekwencje np. problemy w ciąży, problemy z donoszeniem? Czy można jakoś pomóc macicy lekami/ hormonami żeby się łatwiej rozciągałą w ciązy??
-
Ja jestem niska i mam małą macicę. Nie jest to żaden problem, ponieważ w macica sama się powiększa i rośnie w ciąży tak aby miało w niej miejsce dziecko. Ja Ci tylko powiem, że na samym początku odczuwałam bardzo silne bóle podbrzusza prawdopodobnie wywołane tym, że moja mała macica musiała powiększyć się nieco więcej niż u innych kobiet.
MagSz lubi tę wiadomość
-
Dzięki za odpowiedź. Ja w pierwszej ciąży, która poroniłam miałam też malutka.. Może było za wcześnie na powiększenie, a może zarodek od razu za mało hormonów wydzielal I dlatego była mała i obkurczona
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2015, 18:54
-
Ja miałam od zawsze małą macicę. Pod koniec 6 miesiąca miałam akcję porodową, na szczęście powstrzymaną w szpitalu . Potem jeszcze kilka razy miałam regularne skurcze. Dzisiaj byłam u lekarza (32 tydzień). Powiedział, że mam małą macicę i duże dziecko, któremu jest ciasno i że pcha się dlatego na świat. Biorę leki. Lekarz powiedział, że prawdopodobnie urodzę ok. 36–37 tygodnia. Ważne, że mały jest zdrowy i silny. Mam nadzieję, że jeszcze te 4 tygodnie pomieszka w moim brzuszku.mamaasia
-