X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Mały przyrost bety
Odpowiedz

Mały przyrost bety

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Malutka28 Koleżanka

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej proszę o opinie. Mam cykle 30 dniowe owulacje miałam późną ponieważ 25 dniu. W 31 dniu zrobiłam test wyszła słaba kreska ledwo widoczna w 32 dniu poszłam na betę 8,9 po 48h powtórzyłam jest 15,6. Czy jest to za mało?

f2w3rjjgw0y67e0r.png
    i81xxzdvyvkqxs2x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Mozesz sprawdzic czy jest dobry przyrost tutaj na belly w kalkulatorze przyrostu hcg. Ale wydaje mi sie ze jest ok jak na ten czas bo minimum musi byc 66%
    Spokojnej ciazy zycze.

Malutka28 lubi tę wiadomość

• Ania0306 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) niestety ja tak wcześnie nie robiłam bety więc nie wiem jakie powinny być wartości. Ale wydaje mi się, że dość szybko zrobiłaś betę bo z tego co piszesz to 7 dni po owulacji i uważam, że na tak wczesnym etapie taka wartość jest ok. Mam swoje badania z bety i w tym laboratorium co ja robiłam to wartości na 3 tydzień ciąży są od 5,8 - 71,2. Myślę, że nie masz powodu do zmartwienia (wiem, że łatwo się mówi bo ja sama w ciąży świruję). Czasem dzieczynom ciąża na teście z moczu jeszcze nawet tak szybko nie wychodzi. Może powtórz betę w przyszłym tygodniu, żeby się uspokoić ?

Malutka28 lubi tę wiadomość

08.02.2019 ❤ Julka 39t i 1d 2645g 51 cm
    iv09jw4z1f5kql8q.png
  • Malutka28 Koleżanka

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje dziewczyny boje się po już jestem po 4 poronieniach... zrobiłam w sumie test w dniu spodziewanej miesiączki tylko ze owulacja była późna bardzo. Tez sobie tak tłumacze ze napewno jest jeszcze bardzo wczesna ciąża ale strach jest... powtórzę betę napewno. Dziękuje :)

f2w3rjjgw0y67e0r.png
    i81xxzdvyvkqxs2x.png
  • Ania0306 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strach to nas już chyba nie opuści do końca ciąży :) Napisz jak powtórzysz betę. Trzymam mocno kciuki ! :)

iv09jw4z1f5kql8q.png
  • Malutka28 Koleżanka

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety.. dzisiaj powtórzyłam betę po 72h z 15,9 na 19 :( progesteron 3,28 :(

f2w3rjjgw0y67e0r.png
    i81xxzdvyvkqxs2x.png
  • Ania0306 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka28 idź może do lekarza to da Ci duphaston, luteinę albo zastrzyki bo są mocniejsze. W którym teraz tygodniu jesteś ? Patrzyłam na swój wynik. Normy na 3 tydzień Ci pisałam a tu masz na czwarty 9,5- 750.

iv09jw4z1f5kql8q.png
  • Malutka28 Koleżanka

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biorę duphaston 2 razy dziennie. Biorę tez clexane acard i qensyle( mam toczeń). Tylko ze w poniedziałek robiłam betę 8,9 w środę 15,6 a w sobotę 19... chyba już koniec złudzeń? Umówię się w poniedziałek do lekarza.

f2w3rjjgw0y67e0r.png
    i81xxzdvyvkqxs2x.png
  • Ania0306 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jak bierzesz duphaston to ok. Ginekolog mi na początku mówił,że duphaston jako progesteron nie wychodzi w badaniu krwi. Czyli to był tylko Twój progesteron. Nie znam się tak na becie ale jakby nie było to rośnie i jest w zakresie. Ja robiłam betę dopiero w 5 tygodniu takze już trochę później. Idź do lekarza. Trzymam kciuki! Napisz po wizycie :)

iv09jw4z1f5kql8q.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ