Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Mięśniak podśluzówkowy a krwawienie w ciąży
Odpowiedz

Mięśniak podśluzówkowy a krwawienie w ciąży

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • asiajoanna Znajoma

Wysłany: 25 maja, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,
    Czy któraś z Was dziewczyny dowiedziała się na wczesnym etapie ciąży o tym, że ma mięśniaka podśluzówkowego? U mnie umiejscowił się w tylnej ścianie macicy i ma 7 mm.

Jest to moja pierwsza, wyczekana ciąża, która dokonała się przy pomocy in vitro. Dziś mija dokładnie 6 tydzień ciąży. Tydzień temu trafiłam do szpitala z krwawieniem, które ustąpiło po leżeniu przez kilka dni na oddziale. USG i przyrost bety mimo krwawienia były książkowe, a zarodek był pięknie umiejscowiony, pojawił się również woreczek żółtkowy. Wróciłam do domu, oczywiście starałam się oszczędzać jak mogę, ale dziś znowu dostałam krwawienia, tak mocnego jak by to był pierwszy dzień okresu…. Na szczęście bez skrzepów i bez wielkiego bólu. Szybko trafiłam na prywatną wizytę do Pani Doktor, która uspokoiła mnie bardzo, ponieważ na USG widać już serduszko, a kropek ma 3,3 mm, wszystko wygląda idealnie, nie ma krwiaków ani innych odchyleń od normy. Jednak zauważyła, że na tylnej ścianie macicy mam małego - 7 mm - mięśniaka podśluzówkowego. Wg jej oceny, ten mięśniak nie powinien wpływać na rozwój ciąży ale może być przyczyna nawracających krwawień, szczególnie teraz, gdy macica jest bardzo ukrwiona. Ponoć nawet delikatny wysiłek może powodować ucisk mięśniaka na macicę, stąd mogą brać się krwawienia.

Czy któraś z Was miała podobną przypadłość w ciąży? Chętnie wymienię się doświadczeniem.

Buziaki dla wszystkich Mam - tych przyszłych oraz już cieszących się swoimi dziećmi 🙂

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ