X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Moje ciaże nie rozwijają sie prawidłowo i obumierają.
Odpowiedz

Moje ciaże nie rozwijają sie prawidłowo i obumierają.

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • Teda Znajoma

Wysłany: 29 maja 2014, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam swoją teorię na ten temat...a mnie 2 razy nie wyszło raz w 11 tc za 2 w 5tc... sprawdźcie w pierwszej kolejności nietolerancje pokarmowe (gluten na pierwszym ms) to może być przyczyną odrzucenia ciąży lub " kiepskiej" owulacji... wiem że ciężko się pozbierać ale robić sterty badań w tym b.genetycznych które nie dość że są b.drogie i stresujące to nie często dają odpowidź.... ja na szczeście się w porę opanowałam z tą diagnostyką.

po kilku miesiącach (2-4) diety ( z wyłączeniem glutenu jak w celiaki) i podrasowaniu tarczycy...się udało teraz zaczełam 27 tc ...jak narazzie bez najmniejszych komplikacji...

powodzenia!!!

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiołek wrote:
    Przy poronieniach w okolicach 10 tc. radziłabym zrobić test mikrocytotoksyczny i ocenę obecności przeciwciał blokujących allo-mlr. Może się okazać, że Twój organizm zwalcza zarodek i wtedy jedynym wyjściem jest przyjęcie serii 3 szczepionek. Kosz badania ok. 250 zł, szczepionki ok 800 zł/szt (dane z Krakowa)

U mnie też organizm zabijał zarodek, obecnie jestem w 10 tygodniu, jestem po 3 szczepionkach w Łodzi oraz raz dziennie wstrzykuje sobie heparyne,czyli clexane, bo mam genetyczną mutacje genu odpowiedzialnego za zakrzepicę.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • lookinblueeyes Koleżanka

Wysłany: 14 marca 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mysza 86,
    Jesteś tu jeszcze? Mam ten sam problem? Jak u Ciebie sytuacja? Robiłaś badania?

Mój cud-Laura 11.07.2016:*<3
    Aniołek [*] 03.2015
    Fasolka [*] 23.12.2014
    Aniołek [*] 29.07.2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lookinblueeyes a Ty robiłaś jakieś badanka?

• Mysz86 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam mój stary post...
    Co za ironia. Wtedy byłam w drugiej ciąży. Poroniłam 11 kwietnia 2014. Zaczęłam mocno krwawić i miałam zabieg. Po tej ciąży zrobiłam całą masę badań, zmieniłam ginekologa... I znów zaszłam i znów ciąża obumarła. Miałam zabieg 14 kwietnia tego roku. A ciąża była na acardzie i Clexane.
    Nie mam już pomysłu, strasznie się boję, że już nigdy się nie uda.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 13:23

Kamilka lubi tę wiadomość

Aniołki [*][*][*]
    ac95b5706d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uda sie!!!!!! Nie ma,ze się nie uda!!!! Musisz mocno wierzyć i nastawić sie,ze się UDA :) Innym się udaje,to i Tobie sie uda i koniec i kropka :)

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysz86 wrote:
    Co za ironia. Wtedy byłam w drugiej ciąży. Poroniłam 11 kwietnia 2014. Zaczęłam mocno krwawić i miałam zabieg. Po tej ciąży zrobiłam całą masę badań, zmieniłam ginekologa... I znów zaszłam i znów ciąża obumarła. Miałam zabieg 14 kwietnia tego roku. A ciąża była na acardzie i Clexane.
    polecam badania u immunologa i szczepionki z krwi męża.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Mysz86 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    polecam badania u immunologa i szczepionki z krwi męża.

No właśnie mój ginekolog to odradza. Mówi, że nie ma udokumentowanego, że to pomaga. A może nawet zaszkodzić. Ale zobaczymy.

Aniołki [*][*][*]
    ac95b5706d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysz86 wrote:
    No właśnie mój ginekolog to odradza. Mówi, że nie ma udokumentowanego, że to pomaga. A może nawet zaszkodzić. Ale zobaczymy.
    Nie nie nie...nie można aż tak ryzykować...

• Kamilka Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysz86 wrote:
    kochana a akriotypy robiłaś? bo może to genetyka?

04.2008 [10t]
    12.2009 zdrowa córcia
    09.2014 [8t]
    11.2015 [7t]
    10.2019 zdrowy synek
  • Mysz86 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilka wrote:
    kochana a akriotypy robiłaś? bo może to genetyka?

robiłam. I ja i mąż mamy prawidłowe.

Aniołki [*][*][*]
    ac95b5706d.png
  • olcia88 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, tak sobie przejeżdżałam po tytułach wątków bo leże z krwiaczkiem i natknęłam się, że jest Mysz86 z listopadówek więc weszłam. Myszko przytulam.

Dziewczyny, ja gówno wiem, nie znam żadnej nazwy którą tu wymieniacie. A czy którejś lekarz proponował sterydy na podtrzymanie ? Encorton ? Brzmi strasznie. Ja jestem na encortonie na 30 mg i myślałam, że to dużo ( ja ze względu na chore jelita a to jest steryd przeciwzapalny)

Zadzwoniła do mnie sąsiadka która pracowała w Akademii Medycznej w Gda z prof. Preisem ( wpiszcie sobie to nazwisko, znany w PL profesor) I ona była po 2 poronieniach ale takich bardzo wczesnych, powiedziałabym biochemicznych, a że z nim pracowała to powiedziała, za 3 razem, żeby działał od razu. Dostała jakieś zastrzyki, fure leków i uwaga 140 mg ENCORTONU !! W życiu nie słyszałam o takiej dawce. Spuchła cała, musiała oczywiście leżeć. Dziś Olivka ma 8 lat ;) Kożuchowska też spuchnięta od sterydów, więc są stosowane przez najlepszych, którzy się znają i nie boją.

Może poszukajcie sobie jakiś informacji na temat encortonu w ciąży.

Pozdrawiam i 3mam kciuki za fasolki bo należy się Wam jak mało komu...

1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ