X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Nawracające infekcje
Odpowiedz

Nawracające infekcje

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Laura_1567 Debiutantka

Wysłany: 4 lipca 2024, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś z Was również walczy z nawracającymi infekcjami bakteryjnymi? Nie grzybiczymi, tylko bakteryjnymi, na które żadne doraźne środki typu clotrimazolum nie pomogą. Jestem już po dwóch antybiotykach, teraz znowu mam objawy zapalenia, a z posiewu wychodzi tylko GBS, który podobno jest bezobjawowy i się go nie leczy do porodu. Jestem w 16 tygodniu i mam wrażenie, że zwariuję ze stresu o zdrowie dziecka, mimo że co miesiąc kontroluję wszystko z ginekologiem. Chyba naczytałam się też za dużo różnych badań w których badają potencjalne ryzyka infekcji bakteryjnych w ciąży i wcale mi to nie pomogło...

• Angelina723 Nowa

Wysłany: 11 sierpnia 2024, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    U mnie non stop infekcje o podłożu bakteryjnym
    W posiewie jestem aktualnie w 33 tc i już po 3 dawce antybiotyku
    Niestety infekcja wraca za każdym razem :(

• AEGO Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2024, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, ja w ciąży borykałam się z infekcją bakteryjną, nie działały na nią wcale antybiotyki dawane według antybiogramu. Ciągle wychodziła w posiewach.

age.png
  • Laura_1567 Debiutantka

Wysłany: 4 września 2024, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z mojej strony update: Teraz 25 tydzień, po przeleczonym GBS miałam miesiąc spokoju i obecnie znowu leczę bakterię beztlenową. Zwariować można...wszelkie środki zapobiegawcze działają tylko chwilowo.

• Avanti23 Ekspertka

Wysłany: 4 września 2024, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wylaczyłam ostatnio stosując probiotyki 🙂

• Laura_1567 Debiutantka

Wysłany: 5 września 2024, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stosuje probiotyki doustne codziennie od pół roku, dodatkowo Lactovaginal po każdym antybiotyku i profilaktycznie raz w tygodniu. Regularnie jem kiszonki, piję kefir, noszę bawełnianą bieliznę i śpię bez niej. Niestety, o ile mam liczne szczepy dobrych bakterii, to te złe i tak pojawiają się w posiewach.

• Tyśka36 Ekspertka

Wysłany: 17 września 2024, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej a spotkałyscie się może z ciągle nawracająca grzybica ,?to dziadostwo ciągnie się u mnie już ponad rok ,gin przepisuje globulki maści ale to nie działa,dietę też mam piję dużo kefirów jogurtów,słodyczy unikam a nie mogę tego dziadostwa wyleczyć

• Klaudia99 Nowa

Wysłany: 28 grudnia 2024, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też borykam się z infekcją intymną bakteryjną, używałam już antybiotyków, antyseptyków, od miesiąca używam dopochwowo i uwag, i do ustnie provag, ale na ten moment jeszcze nic się nie zmienia...

• NovaS Ekspertka

Wysłany: 31 grudnia 2024, 03:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się wyczyściło po zwykłym antybiotyku - penicylinie. Porozmawiaj z lekarzem, lepiej brać doustnie lekki niż dopochwowo.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ