X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Nawracające infekcje
Odpowiedz

Nawracające infekcje

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Laura_1567 Debiutantka

Wysłany: 4 lipca 2024, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś z Was również walczy z nawracającymi infekcjami bakteryjnymi? Nie grzybiczymi, tylko bakteryjnymi, na które żadne doraźne środki typu clotrimazolum nie pomogą. Jestem już po dwóch antybiotykach, teraz znowu mam objawy zapalenia, a z posiewu wychodzi tylko GBS, który podobno jest bezobjawowy i się go nie leczy do porodu. Jestem w 16 tygodniu i mam wrażenie, że zwariuję ze stresu o zdrowie dziecka, mimo że co miesiąc kontroluję wszystko z ginekologiem. Chyba naczytałam się też za dużo różnych badań w których badają potencjalne ryzyka infekcji bakteryjnych w ciąży i wcale mi to nie pomogło...

• Angelina723 Nowa

Wysłany: 11 sierpnia 2024, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    U mnie non stop infekcje o podłożu bakteryjnym
    W posiewie jestem aktualnie w 33 tc i już po 3 dawce antybiotyku
    Niestety infekcja wraca za każdym razem :(

• AEGO Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2024, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, ja w ciąży borykałam się z infekcją bakteryjną, nie działały na nią wcale antybiotyki dawane według antybiogramu. Ciągle wychodziła w posiewach.

age.png
  • Laura_1567 Debiutantka

Wysłany: 4 września 2024, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z mojej strony update: Teraz 25 tydzień, po przeleczonym GBS miałam miesiąc spokoju i obecnie znowu leczę bakterię beztlenową. Zwariować można...wszelkie środki zapobiegawcze działają tylko chwilowo.

• Avanti23 Ekspertka

Wysłany: 4 września 2024, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wylaczyłam ostatnio stosując probiotyki 🙂

• Laura_1567 Debiutantka

Wysłany: 5 września 2024, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stosuje probiotyki doustne codziennie od pół roku, dodatkowo Lactovaginal po każdym antybiotyku i profilaktycznie raz w tygodniu. Regularnie jem kiszonki, piję kefir, noszę bawełnianą bieliznę i śpię bez niej. Niestety, o ile mam liczne szczepy dobrych bakterii, to te złe i tak pojawiają się w posiewach.

• Tyśka36 Ekspertka

Wysłany: 17 września 2024, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej a spotkałyscie się może z ciągle nawracająca grzybica ,?to dziadostwo ciągnie się u mnie już ponad rok ,gin przepisuje globulki maści ale to nie działa,dietę też mam piję dużo kefirów jogurtów,słodyczy unikam a nie mogę tego dziadostwa wyleczyć

• Klaudia99 Nowa

Wysłany: 28 grudnia 2024, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też borykam się z infekcją intymną bakteryjną, używałam już antybiotyków, antyseptyków, od miesiąca używam dopochwowo i uwag, i do ustnie provag, ale na ten moment jeszcze nic się nie zmienia...

• NovaS Ekspertka

Wysłany: 31 grudnia 2024, 03:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się wyczyściło po zwykłym antybiotyku - penicylinie. Porozmawiaj z lekarzem, lepiej brać doustnie lekki niż dopochwowo.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ