X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje nerwy w ciazy i placz
Odpowiedz

nerwy w ciazy i placz

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • prezprez Debiutantka

Wysłany: 20 listopada 2018, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem co sie dzieje a nie chce zaszkodzic dziecku. od jakich dwoch tygodni dziwnie sie czuje. Dwa razy poklocilam sie z rodzina, naprawde nie chcialam sie denerwowac ale bardzo latwo mnie wyprowadzic z rownowagi. troche lzy polecialy, ale potem akrecalam sie ze tym placzem zaszkodzilam dziecku i tymi nerwami wiec bylam znowu zdenerwowana i troche zczelam plkac na wieczor ze zaszkdozilam dziecku. ja tego nie potrafie zachamowac, zwlaszcza tych lez, bardzo zrobilam sie placzliwa.

wszedzie pisza ze stres szodzi dziecku, ze moze byc :
    niedotlenione
    ze moze lozysko sie odkleic
    ze jeszcze wiele innych rzeczy

wiec jaki to jest stres? czy ktoras z was tez byla nerwusem w ciazy a dziecko urodzilo sie o czasie i jest ok?

Bylo pare sytuacji w ktorj no wybuchlam, moze niepotrzebne byly niektore sytuacje ale hormony mi bardzo buzowaly i to nie w 1 trymestrze tylko w drugim i teraz w trzecim.

prosze o informacje bo po czytaniu na internecie artykulow o skutkach stresu glowa boli

• Leira Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2018, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proszę Cię nie spamuj tylu wątków takimi samymi postami. Jeśli napiszesz milion postów, a ktoś odpisze Ci w jednym to go nie odnajdziesz, a dodawanie wątków pt. "czy ktoś tu żyje i odpisuje?" to jest zaśmiecanie forum. Usuń zbędne wątki, zostaw jeden, opisz w nim wszystko, a z pewnością będziesz mieć dużo odpowiedzi na nurtujące Cię pytania.

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • prezprez Debiutantka

Wysłany: 21 listopada 2018, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jakos do tej pory nie widze odpowiedzi. za to duzo osob poglebia sie w swoich zalach

• Delvila Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    prezprez zerknęłam na Twoje ostatnie posty i z tego co widzę, jesteś kimś kto pisał tu już jakieś 2/3 miesiące temu, tylko pod innym nickiem i tak samo się rzucał oczekując odpowiedzi "na już". Radzę nauczyć się odrobiny cierpliwości, poczytać różne wątki, bo odpowiedzi na Twoje pytania już dawno są tutaj na forum.

Magdalena Wiktoria 07.03.2019r. :D

Aniołek Marta [*] 06.01.2018 r.
  • Oleśka11 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezpez, widzę że bardzo roszczeniowo podchodzisz do ludzi. Na Twoje dość chaotyczne posty odpowiedzi maja być natychmiast, a problemy innych ludzi (tak naprawdę dużo poważniejsze niż Twoje) to tylko zwykłe żale? Tylko spokój Cię uratuje

gann3e3k131pma53.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2018, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezprez, permanentny stres nie jest dobry dla dziecka. Każdemu zdarza się od czasu do czasu wybuchnąć, popłakać, ciężko być oazą spokoju przez 9 miesięcy. Trzeba jednak trzymać rękę na pulsie i pilnować żeby nie wpaść w błędne koło.

• Pantera Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj to chyba jest to Twoja pierwsza ciąża :)
    Nie martw się, jak się już ma dziecko to dopiero się człowiek denerwuje codziennie...
    Nerwy, presja w pracy, obowiazki, złe samopoczucie, którego starsze dziecko nie zrozumie - to codzienność :)
    Dodatkowo 5w pierwszej ciąży do pocz 8 mca byłam sama (mąż był za granicą), wymiotowałam duzo i pracowałam!
    A córka wyszła wybitnie inteligentna i kochana
    Wrzuć na luz i nie stresuj się, ze się stresujesz :) naprawdę mało kto ma dziś bezstresowe życie, chyba że nic nie robi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2018, 17:16

• Inesja Przyjaciółka

Wysłany: 24 listopada 2018, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja znajoma urodziła 4 dzieci z silną nerwica, pracując w stresie do 8msc ciąży i dzieciom nic nie jest, także wyluzuj :)

f2wl20mmurgifll8.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ