X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Nieprawdiłowy wynik PAPP-A
Odpowiedz

Nieprawdiłowy wynik PAPP-A

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Aisza91 Debiutantka

Wysłany: 16 maja 2018, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w 14 tygodniu ciąży i do tej pory wszystko przebiegało w porządku do czasu otrzymania wyników z testu PAPP-a.
    Wiek: 26 lat i ryzyko podstawowe: 1:879, natomiast kiepsko wyszły markery biochemiczne:
    wolne beta hcg - 3,873 mom i papp-a 0,595.
    Usg nie wykazało żadnych nieprawidłowści: NT 1,5 mm, fhr przy górnej granicy 174 ud/min i to wszystko wpłynęło na ryzyko skrygowane 1:270.

Załamałam się, bo takiego wyniki się nie spodziewałam. Otrzymałam skierowanie na konsultację genetyczną i amniopunkcję i termin dopiero na rozmowę na 28 maja. Czy to nie za późno na amnipunkcję jeżeli odbyłaby się w czerwcu? ? Jestem teraz w 14 tyg. ciąży.

• Leira Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przejdź na wątek o amniopunkcji - znajdziesz tam milion informacji, a tak tyko powielasz istniejący wątek. Dziewczyny Ci wszystko wytłumaczą - nie takie historie były jak Twoja i się świetnie kończyły. PAPPA to nie wyrok tylko statystyka - często błędna zresztą.

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze pytanie jakie markery z usg lekarz brał pod uwagę. Niektòrzy np. wliczają do szacowannia ryzyka obecność kości nosowej i przepływy, inni nie. I tak różnice w statystyce mogą się wahać w setkach. Wg mnie dobre usg to podstawa. Pappa często wychidzi fałszywe. Jak już ktoś chce to może nieinwazyjne badanie sobie zrobić. Bądź dobrej myśli. Pozdr

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2018, 19:40

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ