X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Nieprawidlowe przeplywy w tetnicach macicznych
Odpowiedz

Nieprawidlowe przeplywy w tetnicach macicznych

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • dalinka Koleżanka

Wysłany: 4 lipca 2018, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam jestem po polowkowym 20t1d okazalo sie w badaniu ze sa nieprawidlowe przeplywy w tetnicach macicznych PI P 1,73, PI L 1,28 jestem mega zaniepokojona ze z moim dzidziusiem moze byc cos nie tak. Lekarz prowadzacy chce wprowadzic heparyne drobnoczasteczkowa ale czy to ma sens w 20tc?

Prosze o wypowiedz dziewczyn, ktore tez mialy z tym problem? Czy te przeplywy po heparynie moga sie polepszyc?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2018, 19:09

c55f3e3kgczaomnj.png
  • Agulka901 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda że nikt Ci nie odpowiedział. U mnie notch w obu tetnicach, w jednej powyżej 3! Biorę od początku acard ale chce poprosić lekarza o zastrzyki. Dodatkowo mam krwiaka od miesiąca który nie chce się wchłonąć

p19uskjo06b2cvyq.png

Adaś 36 tc - 1950g szczęścia (2014)
    Karolek 20tc - Aniołek [*] (2017)
  • stresant Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wracam do tematu ja w 13 tyg mialam stwierdzone złe przepływy w tetnicach macicznych zalecany byl Acard 150 mg. kolejne badanie w 20 tyg.

Chciałam sie zapytac co u Was, jak dzieci? prosze o odpowiedz

• Migotka83 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Ja mam w obu tetnicach ponad 2,kazali tylki acard 75 brac... Ponoc heparyny juz sie nie daje na to. Nie wiem. Ale u mnie hipotrofia spora wiec nie wiem co to bedzie :-(

Sovi lubi tę wiadomość

Aniołki 8tc 2016 i 6tc 2017
    Kochana Kruszynka - hipotrofia 2019
  • stresant Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka83 wrote:
    Hej! Ja mam w obu tetnicach ponad 2,kazali tylki acard 75 brac... Ponoc heparyny juz sie nie daje na to. Nie wiem. Ale u mnie hipotrofia spora wiec nie wiem co to bedzie :-(

W ktorym jestes tygodniu? Ja mam PI 2,1, na badaniu mowil, ze tylko przez jedna tetnice mu sie nie podoba przeplyw, bo jest " zębaty" druga byla OK.

Jakie masz ryzyko hipotrofi? ja 1:170......a preeklampsii 1:37

Kilka dziewczyn na forum bierze heparyne......Jutro mam kontrole po miesiacu, zobaczymy.....

• Migotka83 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem w 26tc.Nie wyliczali mi ryzyk tylko powiedzieli ze hipotrofia z dysproporcja kosci dlugich. W piatek ide na usg jak wogole ze stresu dozyje :-(

• Migotka83 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant, i jak po kontroli?
    Byłam dziś na usg i potwierdzono iugr/sga z dysproporcją kończyn :-( czy to przez te opory? Nie wiadomo. U mnie jest duże ryzyko zespolu downa. Heparyna ponoc juz tu nic nie da więc nie dostałam.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ