Nieprawidlowe przeplywy w tetnicach macicznych
-
Witam jestem po polowkowym 20t1d okazalo sie w badaniu ze sa nieprawidlowe przeplywy w tetnicach macicznych PI P 1,73, PI L 1,28 jestem mega zaniepokojona ze z moim dzidziusiem moze byc cos nie tak. Lekarz prowadzacy chce wprowadzic heparyne drobnoczasteczkowa ale czy to ma sens w 20tc?
Prosze o wypowiedz dziewczyn, ktore tez mialy z tym problem? Czy te przeplywy po heparynie moga sie polepszyc?Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2018, 19:09
-
Szkoda że nikt Ci nie odpowiedział. U mnie notch w obu tetnicach, w jednej powyżej 3! Biorę od początku acard ale chce poprosić lekarza o zastrzyki. Dodatkowo mam krwiaka od miesiąca który nie chce się wchłonąć
Adaś 36 tc - 1950g szczęścia (2014)
Karolek 20tc - Aniołek [*] (2017)
-
Hej! Ja mam w obu tetnicach ponad 2,kazali tylki acard 75 brac... Ponoc heparyny juz sie nie daje na to. Nie wiem. Ale u mnie hipotrofia spora wiec nie wiem co to bedzie
Sovi lubi tę wiadomość
Aniołki 8tc 2016 i 6tc 2017
Kochana Kruszynka - hipotrofia 2019 -
Migotka83 wrote:Hej! Ja mam w obu tetnicach ponad 2,kazali tylki acard 75 brac... Ponoc heparyny juz sie nie daje na to. Nie wiem. Ale u mnie hipotrofia spora wiec nie wiem co to bedzie
W ktorym jestes tygodniu? Ja mam PI 2,1, na badaniu mowil, ze tylko przez jedna tetnice mu sie nie podoba przeplyw, bo jest " zębaty" druga byla OK.
Jakie masz ryzyko hipotrofi? ja 1:170......a preeklampsii 1:37
Kilka dziewczyn na forum bierze heparyne......Jutro mam kontrole po miesiacu, zobaczymy..... -
Stresant, i jak po kontroli?
Byłam dziś na usg i potwierdzono iugr/sga z dysproporcją kończyn czy to przez te opory? Nie wiadomo. U mnie jest duże ryzyko zespolu downa. Heparyna ponoc juz tu nic nie da więc nie dostałam.Aniołki 8tc 2016 i 6tc 2017
Kochana Kruszynka - hipotrofia 2019 -