X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Nieregularne miesiączki problemy z zajściem w ciąże
Odpowiedz

Nieregularne miesiączki problemy z zajściem w ciąże

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • bella6 Debiutantka

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od jakiegoś czasu nie mogę zajść w ciążę i do tego moje miesiączki są nieregularne a nawet nie ma okresu przez dłuższy czas:( Co robić?

bella
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iść do ginekologa.

Visenna, Martynika, Ulfenstein, nowatorka, unbeldi, polkosia, milky way lubią tę wiadomość

• Agness27 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez radzila wizyte u giną bo są leki na poprawę cyklu miesięcznego:)

U mnie np cykl wydluzyl sie jak zaczęliśmy starania o dziecko z 28 na 30-32 dni.. Ale za 7 razem sie udalo :)

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyczyn nieregulaenych cykli jest b duzo. Pewnue jakies zaburzenia hormonalne. Musisz zrobic badanie hormonow

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • kasius Znajoma

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 04:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie od zawsze byly nieregularne miesiaczki. Przed staraniem sie o maluszka zrobilam badania hormonow,luteina na poczatek (by ruszyc z cyklem), chodzilam na monitoringi by zobaczyc czy pecherzyki rosna i pekaja, i clostilbegyt od 3 do 7 dnia cyklu.
    Teraz czekamy na spotkanie z maluszkiem :-)
    Glowa do gory i pozytywne myslenie, bedzie dobrze ;-)

ckaiyx8dmfx6ct48.png
  • mloda1995 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też miałam nieregularne miesiączki, potem brałam antykoncepcje hormonalną i po odstawieniu udało się w 2 cyklu mimo moich obaw :)

Funky lubi tę wiadomość

dxomzbmhjk9kajsy.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mialam nieregularne az do 50 dni i bralam duphaston i bromergon na prolaktyne a balam sie ze bede miala duzo wieksze problemy z zajsciem ze wzgledu na te moje cykle ;)

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Kagura Ekspertka

Wysłany: 22 czerwca 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella, i jak tam u Ciebie, byłaś u gina? Już się coś ruszyło? :)

U mnie tak jak u reszty też były nieregularne (tak od 16 do 40 dni zazwyczaj bez jakichkolwiek zależności) i bardzo bolesne miesiączki. Gin zaproponował mi na początek antykoncepcję dla zmniejszenia bolesności, ale powiedziałam, że wolałabym raczej zajść, więc zlecił mi kilka podstawowych badań i kazał próbować, kiedy okazało się, że nic wielkiego mi nie dolega. W moim przypadku w międzyczasie miałam jeszcze niezbyt miły epizod z rozwarstwieniem siatkówki, który nas na kilka miesięcy przystopował, ale jak widać dało radę :). Lekarz sam powiedział, że może być trochę ciężej zajść, bo nie wyliczę, kiedy owulka, ale miałam trochę popróbować i ewentualnie zgłosić się na dalsze działania, gdyby nic nie wyszło. A prawda jest taka, że udało się wtedy, kiedy trochę odpuściłam przez oczy i sytuację zawodową. Także głowa do góry, może przyczyna jest trywialna i łatwo da się to wyregulować :).

AKUxp2.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie odpuscilam. wrecz przeciwnie, to bym 2 miesiac brania tabletek ale mysle ze moj gin tez na mnie psychologicznie podzialal bo powiedzial mi "bedzie pani brala te tabletki teraz 6 m-cy i w tych 6 m-cach MA PANI ZAJSC OK?" :D

Kagura lubi tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Kagura Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, no to skutecznie zmotywował do działania :D.

AKUxp2.png
  • leomadia Debiutantka

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieregularne okresy mogą byc tez zwiazane z PCOS :) Lepiej idz do gina, ale spokojnie, na wszystko jest rada ;) Ja tez mialam nieregularne i narazie biore tabletki hormonalne - z nimi oczywiscie rowno idzie co do dnia, no ale nienaturalnie..

• Dossia5 Debiutantka

Wysłany: 18 listopada 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie też od kiedy masz nieregularne okresy, czy zawsze tak miałaś? Zdecydowanie bez wizyty u ginekologa ciężko coś wywróżyć. Może to są problemy hormonalne i wystarczą jakieś suplementy typu inofem, może masz problemy z owulacją? W ogóle robiłaś sobie kiedyś testy owulacyjne? Monitorowałaś swój cykl - temeperatura, śluz? Na pewno nie zaszkodzą takie obserwacje a mogą pomóc w diagnozie. Także nie zwlekaj zapisz się do gina a on już Cię dalej pokieruje :)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ