Nieregularne miesiączki problemy z zajściem w ciąże
-
nick nieaktualny
-
U mnie od zawsze byly nieregularne miesiaczki. Przed staraniem sie o maluszka zrobilam badania hormonow,luteina na poczatek (by ruszyc z cyklem), chodzilam na monitoringi by zobaczyc czy pecherzyki rosna i pekaja, i clostilbegyt od 3 do 7 dnia cyklu.
Teraz czekamy na spotkanie z maluszkiem
Glowa do gory i pozytywne myslenie, bedzie dobrze -
Bella, i jak tam u Ciebie, byłaś u gina? Już się coś ruszyło?
U mnie tak jak u reszty też były nieregularne (tak od 16 do 40 dni zazwyczaj bez jakichkolwiek zależności) i bardzo bolesne miesiączki. Gin zaproponował mi na początek antykoncepcję dla zmniejszenia bolesności, ale powiedziałam, że wolałabym raczej zajść, więc zlecił mi kilka podstawowych badań i kazał próbować, kiedy okazało się, że nic wielkiego mi nie dolega. W moim przypadku w międzyczasie miałam jeszcze niezbyt miły epizod z rozwarstwieniem siatkówki, który nas na kilka miesięcy przystopował, ale jak widać dało radę. Lekarz sam powiedział, że może być trochę ciężej zajść, bo nie wyliczę, kiedy owulka, ale miałam trochę popróbować i ewentualnie zgłosić się na dalsze działania, gdyby nic nie wyszło. A prawda jest taka, że udało się wtedy, kiedy trochę odpuściłam przez oczy i sytuację zawodową. Także głowa do góry, może przyczyna jest trywialna i łatwo da się to wyregulować
.
-
ja nie odpuscilam. wrecz przeciwnie, to bym 2 miesiac brania tabletek ale mysle ze moj gin tez na mnie psychologicznie podzialal bo powiedzial mi "bedzie pani brala te tabletki teraz 6 m-cy i w tych 6 m-cach MA PANI ZAJSC OK?"
Kagura lubi tę wiadomość
-
Pytanie też od kiedy masz nieregularne okresy, czy zawsze tak miałaś? Zdecydowanie bez wizyty u ginekologa ciężko coś wywróżyć. Może to są problemy hormonalne i wystarczą jakieś suplementy typu inofem, może masz problemy z owulacją? W ogóle robiłaś sobie kiedyś testy owulacyjne? Monitorowałaś swój cykl - temeperatura, śluz? Na pewno nie zaszkodzą takie obserwacje a mogą pomóc w diagnozie. Także nie zwlekaj zapisz się do gina a on już Cię dalej pokieruje
-