Nieregularne miesiączki problemy z zajściem w ciąże
-
nick nieaktualny
-
U mnie od zawsze byly nieregularne miesiaczki. Przed staraniem sie o maluszka zrobilam badania hormonow,luteina na poczatek (by ruszyc z cyklem), chodzilam na monitoringi by zobaczyc czy pecherzyki rosna i pekaja, i clostilbegyt od 3 do 7 dnia cyklu.
Teraz czekamy na spotkanie z maluszkiem
Glowa do gory i pozytywne myslenie, bedzie dobrze -
Bella, i jak tam u Ciebie, byłaś u gina? Już się coś ruszyło?
U mnie tak jak u reszty też były nieregularne (tak od 16 do 40 dni zazwyczaj bez jakichkolwiek zależności) i bardzo bolesne miesiączki. Gin zaproponował mi na początek antykoncepcję dla zmniejszenia bolesności, ale powiedziałam, że wolałabym raczej zajść, więc zlecił mi kilka podstawowych badań i kazał próbować, kiedy okazało się, że nic wielkiego mi nie dolega. W moim przypadku w międzyczasie miałam jeszcze niezbyt miły epizod z rozwarstwieniem siatkówki, który nas na kilka miesięcy przystopował, ale jak widać dało radę . Lekarz sam powiedział, że może być trochę ciężej zajść, bo nie wyliczę, kiedy owulka, ale miałam trochę popróbować i ewentualnie zgłosić się na dalsze działania, gdyby nic nie wyszło. A prawda jest taka, że udało się wtedy, kiedy trochę odpuściłam przez oczy i sytuację zawodową. Także głowa do góry, może przyczyna jest trywialna i łatwo da się to wyregulować . -
ja nie odpuscilam. wrecz przeciwnie, to bym 2 miesiac brania tabletek ale mysle ze moj gin tez na mnie psychologicznie podzialal bo powiedzial mi "bedzie pani brala te tabletki teraz 6 m-cy i w tych 6 m-cach MA PANI ZAJSC OK?"
Kagura lubi tę wiadomość
-
Pytanie też od kiedy masz nieregularne okresy, czy zawsze tak miałaś? Zdecydowanie bez wizyty u ginekologa ciężko coś wywróżyć. Może to są problemy hormonalne i wystarczą jakieś suplementy typu inofem, może masz problemy z owulacją? W ogóle robiłaś sobie kiedyś testy owulacyjne? Monitorowałaś swój cykl - temeperatura, śluz? Na pewno nie zaszkodzą takie obserwacje a mogą pomóc w diagnozie. Także nie zwlekaj zapisz się do gina a on już Cię dalej pokieruje
-