Nierozciągająca się macica w ciąży
-
nick nieaktualnyCzy któraś z Was miała lub ma podobny problem ?
Jestem w 23 tc i dziecko ułożone jest bardzo nisko ponieważ ma mało miejsca. Lekarz miał duży problem ze zrobieniem usg, przepisał magnez luteine biorę od dawna.
Wygląda to tak jakby macica nie chciała rosnąć... więc dziecko pcha się w dół..
Szukam jakiś informacji ale nie spotkałam się z takim przypadkiemWiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2017, 12:33
-
Mój maluch też leży bardzo nisko, główką w dół. Tak usłyszałam po ostatnim USG u mojego gina. Często odczuwam to jako napór w dole brzucha. Ale to dziwne, bo nie skomentował tego w ten sposób jak u Ciebie. U mnie brzuszek systematycznie rośnie, choć prawda, że skóra na nim mega napięta i pojawiają się bóle kręgosłupa, lub kości ogonowej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2017, 23:32
-
słyszałam o takich problemach ale pod koniec ciąży, że macica już jest na maksa rozciągnięta i nie daje rady dalej; zazwyczaj poród jest wcześniej;
napięta skóra nie ma nic do tego, gdzie skóra a mięsień macicy...
i dziwi mnie, że lekarz miał jakiś problem ze zrobieniem badania, przecież nawet jak jest dziecko wstawione w miednicy to da się zmierzyć; może lekarz ma takie niskie kompetencje w zakresie USG?
masz jakieś skurcze?
wcinaj ten magnez, nie zaszkodziCóreczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
Kasia
Ja juz Ci pisałam co na ten temat myślę na wątku mamy leżące.
Nie powtórzę wszystkiego Ale powiem to co juz pisałam z najwazniejszych żeby ktoś głupot nie wywnioskowal macica mięsień nie moze się nie rozciągac
Gdyby to była poważna choroba już lezakabys w szpitalu
Nie spotkałas się z takim przypadkiem bo z tego co wiem medycyna takiego przypadku nie opisuje
Proponuję wizytę u innego lekarza po co się denerwować
Albo zadzwoń do swojego i dopytaj o te diagnozę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2017, 09:50
-
U mnie też dno macicy jest trochę niżej niż powinno. Dość długo nie chciało się podnieść powyżej pępka, ale w końcu jakoś ruszyło. A na jakim poziomie masz teraz dno? Bo w 24 tc powinno być na poziomie pępka, choć wiele kobiet ma już wtedy wyżej. U mnie pępek przekroczyło w jakimś 26 tc dopiero. Z samego pomiaru macicy, ciąża dalej wychodzi mi młodsza, ale na szczęście to nie Anglia i u nas robi się systematycznie usg31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
-
Lunk_a wrote:Kasia
Ja juz Ci pisałam co na ten temat myślę na wątku mamy leżące.
Nie powtórzę wszystkiego Ale powiem to co juz pisałam z najwazniejszych żeby ktoś głupot nie wywnioskowal macica mięsień nie moze się nie rozciągac
Gdyby to była poważna choroba już lezakabys w szpitalu
Nie spotkałas się z takim przypadkiem bo z tego co wiem medycyna takiego przypadku nie opisuje
Proponuję wizytę u innego lekarza po co się denerwować
Albo zadzwoń do swojego i dopytaj o te diagnozę
Zazwyczaj zaleca się wtedy leki rozkurczowe, magnez, fenoterol na skurcze i dużo odpoczynku. Dokładnie wypytałam o to moją lekarkę, bo u mnie właśnie lekko się ociągała macica Na szczęście ruszyła, po brzuchu już tego nie widać, ale dno mam nieco niżej niż większość kobiet na tym etapie ciąży. W Anglii po dnie macicy określa się wiek ciąży.31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
-