X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje NISKIE tętno płódu
Odpowiedz

NISKIE tętno płódu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny.Czy któraś z Was borykala się z niskim tętnem u Maluszka?? Ja jestem w 16 tyg ciąży i tętno wychodxilo mi na poczatku stycznia 120-123 a od 11 stycznia zaczęło spadać 105 wychodzilo tylko ze gin na prenatalnych powiedziała ze dziecko okrecone jest pepowina:(.Boje się ze tętno zacznie jeszcze spadać..:(

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo proszę o rade Dziewczyny i czy to może świadczyć o problemach z serduszkiem.Dojrzałam również ze jest detektor tętna plodu tylko jestem ciekawa czy faktycznie się dobrze sprawdza??

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agness27 detektor w Twojej sytuacji chyba będzie Cię jeszcze bardziej stresował..tak, sprawdza się bo już u niektórych od 12tc a nawet wcześniej wykrywa serduszko ale ciągłe sprawdzanie będzie Cię bardzo denerwować. Porozmawiaj dokładnie z lekarzem co się dzieje, jakie są rokowania - a najbardziej to wierz w to, że dzidziuś się wyplącze z pępowiny i wszystko wróci do normy.

Agness27 lubi tę wiadomość

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pap86 wrote:
    agness27 detektor w Twojej sytuacji chyba będzie Cię jeszcze bardziej stresował..tak, sprawdza się bo już u niektórych od 12tc a nawet wcześniej wykrywa serduszko ale ciągłe sprawdzanie będzie Cię bardzo denerwować. Porozmawiaj dokładnie z lekarzem co się dzieje, jakie są rokowania - a najbardziej to wierz w to, że dzidziuś się wyplącze z pępowiny i wszystko wróci do normy.

Jak narazie lekarze straszą ze dziecko może miec wadę genetyczna serduszka lub inna nieprawidlowosc:(
    Teraz czekam na wynik amniopunkcji za 2,5tyg i dodatkowo mam miec echo serca żeby dokladnie zbadać Maluszka serduszko

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzeba wierzyć, że z serduszkiem jest dobrze albo, że ewentualnie wada okaże się niegroźna - tego Ci życzę. Moja ciąża to też ciąża zagrożona, z problemami od 15tc ale jakoś pomału idziemy do przodu i czekam na donoszenie i narodziny. Tobie życzę siły i dobrych wiadomości.

kamenkaa lubi tę wiadomość

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pap86 wrote:
    Trzeba wierzyć, że z serduszkiem jest dobrze albo, że ewentualnie wada okaże się niegroźna - tego Ci życzę. Moja ciąża to też ciąża zagrożona, z problemami od 15tc ale jakoś pomału idziemy do przodu i czekam na donoszenie i narodziny. Tobie życzę siły i dobrych wiadomości.

Moja ciąża wcale lepiej nie wygląda bo mamy podejrzenie Zd 1:26 no i czekamy jeszcze 2 tyg na wynik amniopunkcji takze tez nie wesoło ale musze wierzyc ze wszystko dobrze sie skończy.

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • jo-aska Nowa

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, przegladam internet i natknelam sie na Wasza strone - ktoras z Was pisala o detektorze, jaki polecacie? dobre opinie ma angel sounds i moja kolezanka tez go ostatnio zamowila i jest bardzo zadowolona, maluch juz w 11 tc uslyszala :D co myslicie???

jo-aska
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ