X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Niskie ułożenie płodu
Odpowiedz

Niskie ułożenie płodu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • kasiek87 Znajoma

Wysłany: 5 lutego 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej na ostatnim badaniu lekarz stwierdził że mam nisko łożysko na tylnej ścianie ale bez oznak przodowania.
    Małego czułam nisko ale też i czasem w boku pod pępkiem a teraz od kilku dni czuję go zazwyczaj koło kości łonowej i od wczoraj czuję ucisk w pochwie.
    Dziś byłam na badaniach i lekarz zbadał mnie na fotelu i powiedział że szyjka jak na ten tydzień ok ale ucisk jaki odczuwam to pupa małego bo ma ułożenie miednicowe niskie.
    Mam teraz zalecenie ograniczenia ruchu- leżenie, leżenie ( chociaż tak naprawde większość czasu leże ale teraz nie mogę nawet na spacery chodzić)
    Mam czekać aż urośnie i pupa nie będzie tak wskakiwać.

Czy któraś z was może coś podobnego miała albo słyszała ????

uwo9dqk3pv487dv4.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko z doświadczenia powiem, że lekarze zawsze zalecają raczej odpoczynek i leżenie jeśli dzidziuś jest nisko we wcześniejszych tygodniach ciąży bo jego ułożenie i nacisk może spowodować rozwarcie szyjki (ale nie musi) więc nie pozostaje Ci nic innego jak odpoczynek w domku. Nie, że zupełne leżenie 24h na dobe ale raczej polegiwanie, nie chodź za bardzo po sklepach itd. w domu to tyle co chwile zrób sobie jeść czy tam nawet obiad ale jak najwiecej leżenia, najlepiej na lewym boczku :)

kasiek87 lubi tę wiadomość

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • kasiek87 Znajoma

Wysłany: 5 lutego 2016, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pap86 dziękuję za odpowiedź :) Na zakupy już od jakiegoś czasu nie chodzę, partner przejął ten obowiązek. Jedynie ostatnio pokusiłam się aby w ramach "spaceru" udać się po zakup kocyka bo była na nie promocja w Smyku.
    Tak to tylko raz na jakiś czas przy ładnej pogodzie krótki spacer z psem.
    Ale od dziś koniec nawet i z tym !!!
    Teraz tylko pozycja leżąca no chyba że do wc, przejście z sypialni do pokoju na tv albo do kuchni po jedzenie :)

Mam nadzieję tylko że przy tak oszczędnym trybie za pare dni ten ucisk zniknie bo nie jest to przyjemne uczucie :/

uwo9dqk3pv487dv4.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ