Nisko osadzona kosmowka- parcie na stolec
-
Witam
Mam może dość głupie pytanie, ale czy przy nisko osadzonym łożysku można przeć na kupę wiem ze to głupie pytanie.... Lekarz mówił o oszczędzaniu sie, w sumie nie mówił ze mam leżeć, ale żeby uważać z seksem i z ćwiczeniami, i nie dźwigać nic ciężkiego. Na wizycie zapomniałam zapytać co z parciem na stolec? Czy to nie jest podobne do podnoszenia czegoś ciężkiego? Dodam ze nie mam zaparć, po prostu moje jelita zrobiły sie tak leniwe ze nawet normalnie wyglądający stolec musze poprzeć jestem w 17 tc. -
Nie zauważyłam odp mi to nic nie daje, moje jelita jakby wzięły wolne i przestałam prawie zupełnie czuć potrzebę pójścia do wc o ile zaaplikuje sobie czopek to one zaczynaja pracować ale jak chce "siłami natury" to troche musze poprzeć. I stad moje niepokoje....
-
Mam ten syrop ale troche sie go bałam wziąć bo naczytałam sie o bólach brzucha po nim a ja i tak juz miewam je czasem. No ale wypróbuje. Może te jelita sie obudza....
-
Ja polecam również kupić sobie podnóżek - podest taki jak się kupuje dla przedszkolaków. I używać przy wizytach w toalecie, tak żeby nogi były zgięte w stawach biodrowych pod ostrym kątem i do tego się pochylić lekko. To jest porada od fizjoterapeutki ze szkoły rodzenia; ja również miałam problem z zaparciami ale odkąd robię kupę w takiej "dziwnej" pozycji jest dużo lepiej Podobno wynika to z innego napięcia mięśni podczas używania podestu
-